Η Λέσχη Ανάγνωσης πάει… διακοπές κι ανανεώνει το «ραντεβού» για του χρόνου
Κοινωνία

Η Λέσχη Ανάγνωσης πάει… διακοπές κι ανανεώνει το «ραντεβού» για του χρόνου

Την Τετάρτη 10/5/2017, πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη Δήμου Ηρακλείου Αττικής, στο Παιδικό Τμήμα, η 7η και τελευταία συνάντηση των ομάδων της Λέσχης Ανάγνωσης για παιδιά 6 – 8 ετών, για τη χρονιά 2016-17, με συντονίστρια την εκπαιδευτικό Ελένη Σαμούρη, που πραγματοποιεί το πρόγραμμα εθελοντικά.

Η συνάντηση της Λέσχης ήταν αφιερωμένη στη Γιορτή της Μητέρας, που γιορτάζεται την προσεχή Κυριακή, και διαβάστηκε το βιβλίο «Ζητώ μαμά ή Ζήτω η μαμά!», του Βαγγέλη Ηλιόπουλου.

Μια ιστορία με χιούμορ και τρυφερότητα στην οποία κάθε παιδί και κάθε μαμά θ’ αναγνωρίσουν κάτι δικό τους, κάτι από τη σχέση τους, κάτι από την καθημερινή τους ζωή.

Στη συνέχεια, τα παιδιά, ακούγοντας ένα όμορφο τραγούδι για τη «μαμά», ζωγράφισαν και στόλισαν με χειροτεχνίες μια κάρτα που είχε προετοιμάσει η κα Σαμούρη για να την προσφέρουν στην αγαπημένη τους μαμά.

Στο τέλος της συνάντησης, οι μαθητές πήραν την περίληψη της ιστορίας σε φωτοτυπημένο έντυπο που είχε ετοιμάσει η κα Σαμούρη, μια βιβλιογραφία με προτεινόμενα βιβλία ηλικίας 4+ και 8+, από τη Βιβλιοθήκη για το Καλοκαίρι και δανείστηκαν βιβλία για το σπίτι.

Αντάλλαξαν ευχές για Καλό Καλοκαίρι και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη νέα χρονιά 2017-18.

Είχε προηγηθεί η 7η συνάντηση με τους μικρούς φίλους της Λέσχης Ανάγνωσης για παιδιά Νηπιαγωγείου, την Τετάρτη 3/5/2017 το απόγευμα, στο Παιδικό Τμήμα της Βιβλιοθήκης Δήμου Ηρακλείου Αττικής, με συντονίστρια την εθελόντρια, φοιτήτρια Παιδαγωγικής Εκπαίδευσης, Κατερίνα Κωτσιοπούλου. Στη συνάντηση διαβάστηκε το αγαπημένο βιβλίο «Το παραμύθι με τα χρώματα», του αγαπημένου ζωγράφου Αλέξη Κυριτσόπουλου.

«Τα χρώματα στη ζωή είναι όπως το αλάτι στο φαγητό. Την ομορφαίνουν και τη νοστιμίζουν. Όταν όμως το ουράνιο τόξο αποφασίζει να φύγει, γιατί δεν του έδιναν σημασία, παίρνει τα χρώματα μαζί του και η ζωή δεν είναι ποτέ πια ίδια… Κι όλα έγιναν άσπρα, γκρίζα και μαύρα. Τρία παιδιά ξεκίνησαν να το βρουν και να το φέρουν πίσω. Θα τα καταφέρουν».

Τα παιδιά, στην τελευταία αυτή συνάντηση για την σεζόν, αφού απόλαυσαν την ανάγνωση του εν λόγω βιβλίου, στη συνέχεια, μέσα σε κλίμα γιορτής, κατασκεύασαν σε χρωματιστά χαρτιά τα σχέδια που τους υπέδειξε η συντονίστρια και στο τέλος την ευχαρίστησαν συγκινημένα διότι του χρόνου εγγράφονται στη λέσχη για παιδιά 6-8 ετών!

Φεύγοντας όπως πάντα δανείστηκαν βιβλία για το σπίτι κατενθουσιασμένα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet