Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης: «“Αριθμημένα” δεδομένα: Από το μηδέν ως το δέκα»
Κοινωνία

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης: «“Αριθμημένα” δεδομένα: Από το μηδέν ως το δέκα»

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018 το εργαστήριο «“Αριθμημένα” δεδομένα: Από το μηδέν ως το δέκα», της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και δημιουργικότητας 2018 «Αγαπημένα Δεδομένα: Παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο», της Εθνικής Βιβλιοθήκης σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη Δήμου Ηρακλείου Αττικής, με τη Φραντζέσκα Αλεξοπούλου-Πετράκη, για παιδιά 4-6 ετών.

Το ξεκίνημα έγινε με το κυνήγι θησαυρού. Ένα ένα τα παιδιά προσπαθούσαν να βρουν με τη βοήθεια ενός ζευγαριού βέλους εικονογραφημένα βιβλία που ήταν κρυμμένα στα ράφια της βιβλιοθήκης, κατάλληλα για παιδιά προσχολικής ηλικίας, που είχαν στο εξώφυλλό τους έναν αριθμό από το ένα ως το δέκα, είτε γραμμένο με γράμματα, είτε με αριθμούς.

Βλέποντας τα παιδιά τα βιβλία μετρούσαν τα φρούτα που έφαγε η κάμπια, τους αριθμούς του Σποτ, τα παπάκια του Eric Carle, αλλά και πιο σύνθετα βιβλία, όπως είναι οι αριθμοί της Εθνικής Πινακοθήκης κ.λπ. Επίσης αυτοσχεδίαζαν, είτε τραγουδώντας, είτε χορεύοντας κ.λπ.

Είχε προηγηθεί το κρέμασμα σε ένα σχοινί των αριθμών με μανταλάκια από το ένα ως το δέκα, σε κάρτες με τα ζώα, καθώς και αντιστοίχηση με τις κάρτες αριθμητικά έτσι ώστε τα παιδιά να μπορούν να αναγνωρίσουν αριθμούς που είναι γραμμένοι με γράμματα στο παιχνίδι του θησαυρού.

Στο τέλος ζωγράφισαν το μηδέν χωρισμένο στα δύο, σχεδιάζοντας και τους αριθμούς που αντιστοιχούσαν στα μήλα, στα λουλούδια ή στις πεταλούδες κ.λπ., και δανείστηκαν βιβλία από το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet