Κατάργηση των αυξήσεων στις αντικειμενικές αξίες της πόλης ζητεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής
Φωτογραφία: INTIME NEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
Κοινωνία

Κατάργηση των αυξήσεων στις αντικειμενικές αξίες της πόλης ζητεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής

Την επαναφορά των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων της πόλης στις πρότερες των τελευταίων αυξήσεων τιμές θα εισηγηθεί στο αρμόδιο υπουργείο ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Εκμεταλλευόμενο την πρόσφατη τροπολογία στο φορολογικό νομοσχέδιο, που επιτρέπει στους Δήμους να γνωμοδοτήσουν επί των νέων τιμών των αντικειμενικών, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης συνεδρίασε και αποφάσισε ομόφωνα να εγκρίνει την εισήγηση της δημοτικής αρχής, σύμφωνα με την οποία ζητείται από το υπουργείο Οικονομικών οι αντικειμενικές αξίες στο Ηράκλειο να επανέλθουν στα επίπεδα πριν το 2021.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Νίκος Μπάμπαλος δηλώνει σχετικά:

«Στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα χιλιάδων συμπολιτών μας και κάνουμε πράξη την υπόσχεση που τους δώσαμε: άμεσα, με το που δόθηκε η δυνατότητα στους Δήμους να εκφράσουν άποψη επί των νέων αντικειμενικών αξιών, αποφασίσαμε – και διαβιβάζουμε στο υπουργείο αυτή μας την απόφαση – να καταργηθούν οι αυξήσεις που ορίστηκαν σε ζώνες του Ηρακλείου.

Μπορεί το κεντρικό κράτος να μας δίνει περιθώριο μόνο για γνωμοδότηση, όμως εμείς θα πιέσουμε να υιοθετηθεί το αίτημά μας, το αίτημα των συνδημοτών μας. Όπως εμείς, ως δημοτική αρχή, όχι μόνο δεν κάναμε καμία αύξηση, τουναντίον μειώσαμε επί πέντε συνεχόμενα έτη τη δημοτική φορολογία, έτσι και η κεντρική διοίκηση πρέπει, αν μη τι άλλο, να μην αυξήσει τις τιμές των αντικειμενικών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet