Κατέρρευσε τμήμα της οροφής στο 1ο Δημοτικό Ηρακλείου Αττικής – «Να αναλάβει τις ευθύνες της η δημοτική αρχή» ζητεί ο ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης»
Κοινωνία

Κατέρρευσε τμήμα της οροφής στο 1ο Δημοτικό Ηρακλείου Αττικής – «Να αναλάβει τις ευθύνες της η δημοτική αρχή» ζητεί ο ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης»

Την κατατάρρευση τμήματος της οροφής στον διάδρομο του 1ου Δημοτικού Ηρακλείου Αττικής καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης», τονίζοντας, μάλιστα, ότι «για άλλη μία φορά από τύχη δεν τραυματίστηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί την ώρα λειτουργίας του σχολείου».

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης» καταγγέλλει και τη δημοτική αρχή Ηρακλείου, «που κυριολεκτικά κωφεύει μπροστά στα τεράστια κτηριακά προβλήματα των σχολικών μονάδων της πόλης, παρά τις παρεμβάσεις και τις επισημάνσεις που έχουν γίνει από πλευράς των διευθύνσεων των σχολείων και του Συλλόγου “Γ. Σεφέρης”».

Τονίζει, δε, ότι η δημοτική αρχή «δεν φροντίζει να γίνει έλεγχος όλων των κτηρίων που στην πλειοψηφία τους είναι “γερασμένα”, έτσι ώστε μαθητές, εκπαιδευτικοί και βοηθητικό προσωπικό να μην κινδυνεύουν την ώρα λειτουργίας τους».

Οι εκπαιδευτικοί επισημαίνουν ότι «ο κατάλογος με τα προβλήματα είναι μακρύς: σχολεία εργοτάξια που πηγαινοέρχονται στα κοντέινερς, αίθουσες που πλημμυρίζουν, ταβάνια να στάζουν, στέγαστρα να καταρρέουν κ.λπ. Εδώ και καιρό είμαστε αντιμέτωποι με την κυβερνητική πολιτική της κρατικής υποχρηματοδότησης, της ελλιπούς συντήρησης και της αδιαφορίας πραγματοποίησης συστηματικών κτηριακών ελέγχων των σχολικών μονάδων. Η ευθύνη συντήρησης των σχολικών κτηρίων έχει γίνει μπαλάκι ανάμεσα στα υπουργεία, στην Κτ.Υπ. και τη δημοτική αρχή Ηρακλείου».

Ακόμη, ο ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης» εκφράζει την οργή του σημειώνοντας ότι «στην εποχή που η πρόοδος και η επιστήμη κάνουν άλματα και δίνουν τη δυνατότητα για κατασκευή νέων σύγχρονων και ασφαλών σχολικών κτηρίων οι προϋπολογισμοί των Δήμων είναι ψίχουλα μπροστά στις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης».

Τέλος, ο σύλλογος σημειώνει: «Μαθητές και εκπαιδευτικοί δεν είμαστε αναλώσιμοι. Καθημερινά δίνουμε αγώνα για τη μόρφωση και την εργασία κάτω από ιδιαίτερα επικίνδυνες συνθήκες για τη ζωή και την υγεία μας. Καλούμε τον Σύλλογο Διδασκόντων, τον Σύλλογο Γονέων και την Ένωση Γονέων Ηρακλείου να απαιτήσουμε την ασφαλή λειτουργία του σχολείου. Να γίνει ουσιαστικός έλεγχος τώρα στο 1ο Δημοτικό  Ηρακλείου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet