Κόκκινη Ρωγμή: «Αγιοβασίληδες» στη δημοτική αρχή Ηρακλείου Αττικής με… τάμπλετ για τηλεκπαίδευση
Κοινωνία

Κόκκινη Ρωγμή: «Αγιοβασίληδες» στη δημοτική αρχή Ηρακλείου Αττικής με… τάμπλετ για τηλεκπαίδευση

«Η ανακοίνωση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής ότι (δήθεν) μοιράζει δωρεάν tablets στις οικογένειες της πόλης, προκειμένου να βοηθήσει στην τηλεκπαίδευση των παιδιών, είναι (για να το πούμε κομψά) τουλάχιστον παραπλανητική», όπως αναφέρει η δημοτική Κίνηση Κόκκινη Ρωγμή στο Ηράκλειο.

Ειδικότερα, η Κόκκινη Ρωγμή σημειώνει στη σχετική ανακοίνωση:

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις των ίδιων των σχολείων προς τους γονείς, αυτά τα tablets θα τα δανειστούν (!), όλοι (;) όσοι τα έχουν ανάγκη, και δεν θα μοιραστούν δωρεάν.  

Επιπλέον, δείχνει, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, την απάτη της τηλεκπαίδευσης. Παραμονές των διακοπών των Χριστουγέννων θα δωθούν δανεικά τάμπλετ. Το υπουργείο και ο Δήμος, θα πρέπει να απαντήσουν πως παρακολουθούσαν μέχρι τώρα τα μαθήματα αυτά τα παιδιά που δεν είχαν αυτά τα τάμπλετ που θα τους δανείσει ο Δήμος; Έχει σκεφτεί κανείς από το υπουργείο ή τον Δήμο ότι κάθε οικογένεια που έχει παιδιά σε γυμνάσιο και λύκειο θα πρέπει να έχει και τον αντίστοιχο αριθμό συσκευών για να μπορούν να παρακολουθήσουν αυτά τα παιδιά τα μαθήματα; Αν υπάρχει αυτή η κατάσταση στο Ηράκλειο, ας φανταστεί κανείς τι θα συμβαίνει στην επαρχία.

Αντί η κυβέρνηση και οι Δήμοι να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια, με όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας, με 15 παιδιά ανά τάξη και με προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας, μας διαβεβαίωναν, τον Σεπτέμβριο, για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων. Τόσο ασφαλές ήταν το άνοιγμα των σχολείων που σε λιγότερο από δύο μήνες τα οδήγησαν σε κλείσιμο και στην απάτη της τηλεκπαίδευσης που αποκλείει τα παιδιά των φτωχών οικογενειών.

Μπορεί ο δήμαρχος και δημοτική αρχή να θέλουν να το παίξουν, μέρες που είναι, «αγιοβασίληδες» αλλά, τουλάχιστον, να μην προσβάλουν ούτε τα παιδιά αλλά ούτε και τη νοημοσύνη μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet