Κόκκινη Ρωγμή: Να μην αφήσουμε τους ιδιώτες να βάλουν χέρι στις δημοτικές υπηρεσίες
Κοινωνία

Κόκκινη Ρωγμή: Να μην αφήσουμε τους ιδιώτες να βάλουν χέρι στις δημοτικές υπηρεσίες

Για ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών, με την πλήρη συνεργασία της κυβέρνησης με τους δημάρχους, κάνει λόγο η κίνηση του Ηρακλείου Αττικής Κόκκινη Ρωγμή.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, καλεί όλους να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ακόμη κι αν «περάσει» από τη Βουλή το αναπτυξιακό πολυνομοσμέδιο, σε διάταξη του οποίου προβλέπεται η δυνατότητα στις δημοτικές αρχές να συνάπτουν συμβάσεις με ιδιώτες για τη διαχείριση των αποβλήτων, την καθαριότητα, το πράσινο και τον ηλεκτροφωτισμό.

Στην ανακοίνωσή της η Κόκκινη Ρωγμή αναφέρει:

Με μια μαζική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, το Σάββατο 19 Οκτώβρη, ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στους δήμους, ενάντια στο «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι των δήμων -εκτός των άλλων επιθέσεων που συμπεριλαμβάνει το πακέτο μέτρων- αντιδρούν στο άρθρο 179, σύμφωνα με το οποίο λύνονται τα χέρια της κάθε δημοτικής αρχής, και άρα και του Μπάμπαλου (σ.σ.: δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής), να συνάπτει, χωρίς απόλυτη πλειοψηφία του Σώματος και χωρίς αιτιολογημένη έκθεση, συμβάσεις με ιδιώτες για τη διαχείριση των αποβλήτων, την καθαριότητα, το πράσινο και τον ηλεκτροφωτισμό.

Είναι ένας αγώνας που αφορά όλες και όλους μας γιατί πρόκειται για μια πολύ αντιδραστική εξέλιξη και δεν πρέπει να την αφήσουμε να υλοποιηθεί ακόμα και αν ψηφιστεί στη Βουλή.

Οι δήμοι, αντί να παρέχουν ποιοτικές και φιλικές για το περιβάλλον υπηρεσίες πρασίνου, καθαριότητας και αποκομιδής των απορριμάτων, θα διαπραγματεύονται με τους ιδιώτες που διψούν για κέρδος, για τη διαχείρισή τους, με αποτέλεσμα χειρότερες υπηρεσίες, κατακόρυφη αύξηση των δημοτικών τελών και βίαια αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις των εργαζόμενων στους δήμους.

Οι δήμοι θα σταματήσουν τις προλήψεις προσωπικού και ο κάθε εργολάβος που θα αναλάβει τη διαχείριση των απορριμμάτων, του πράσινου κ.λπ., θα κάνει με τους εργαζόμενους συμβάσεις ορισμένου χρόνου και στη συνέχεια θα προχωρεί στην αντικατάστασή τους, με γενίκευση της μερικής και ελαστικής απασχόλησης, με τον εργαζόμενο ανά πάσα στιγμή να κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του.

Οι εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση απεργούν. Ήδη, η ΠΟΕ ΟΤΑ έχει κηρύξει τριήμερη απεργία για τις 22, 23 και 24 Οκτώβρη. Πρέπει να είμαστε όλες και όλοι στο πλευρό τους.

Η απεργία αυτή μπορεί να γίνει το βήμα για να συντονιστούμε ενάντια στην επίθεση της Ν.Δ. στα συνδικάτα, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στον προϋπολογισμό των περικοπών και των απολύσεων, για χρηματοδότηση των δημόσιων υπηρεσιών, για μαζικές προσλήψεις με μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους και για όλες.

Να μην αφήσουμε, ούτε στο Ηράκλειο ούτε πουθενά, τους ιδιώτες να βάλουν χέρι στις δημοτικές υπηρεσίες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet