«Μαθαίνω να προστατεύω τον εαυτό μου και τους γύρω μου» – Ενημερωτική καμπάνια στο Ηράκλειο
Κοινωνία

«Μαθαίνω να προστατεύω τον εαυτό μου και τους γύρω μου» – Ενημερωτική καμπάνια στο Ηράκλειο

Την καμπάνια ενημέρωσης των Ηρακλειωτών για τους τρόπους προφύλαξης και προστασίας στις απευκταίες περιπτώσεις φυσικών καταστροφών ξεκινά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, αξιοποιώντας το σχέδιο που εκπόνησε για την πόλη η ομάδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών, με επικεφαλής τον καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα. Η αρχή γίνεται με τα παιδιά και τα σχολεία της πόλης, από όπου θα ξεκινήσει η ενημερωτική εκστρατεία «Μαθαίνω να προστατεύω τον εαυτό μου και τους γύρω μου».

Την Τρίτη 2 Απριλίου, στις 11.00 το πρωί, στο δημαρχείο της πόλης, ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος, και ο καθηγητής Ευθ. Λέκκας υποδέχονται την Ένωση Γονέων και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Ηρακλείου για να τους παρουσιάσουν το φυλλάδιο που συνέταξε ειδικά για τα παιδιά η ομάδα του κ. Λέκκα, μέσα στο οποίο υπάρχουν οδηγίες και συμβουλές για μέτρα ατομικής προστασίας στην περίπτωση σεισμού, φωτιάς, πλημμύρας και λοιπών ανάλογων έκτακτων καταστάσεων.

Ακολούθως, το υλικό θα διανεμηθεί στα σχολεία, συνοδευόμενο από δράσεις όπως ομιλίες ειδικών (Πυροσβεστικής, υπευθύνων Πολιτικής Προστασίας κτλ) και ασκήσεις ετοιμότητας.

Η συγκεκριμένη καμπάνια είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας που η δημοτική αρχή Ηρακλείου Αττικής εξασφάλισε με το ΕΚΠΑ και την επιστημονική ομάδα του καθηγητή Δυναμικής, Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιου Λέκκα, προκειμένου να ενσωματώσει στον μηχανισμό του Δήμου τα κατάλληλα εργαλεία που θα τονώσουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πολιτικής Προστασίας και θα δημιουργήσουν μια καλο-συντονισμένη δυναμική ανάμεσα σε Δήμο και πολίτες, με γνώμονα την ασφάλεια των Ηρακλειωτών και της περιουσίας τους.

«Γιατί η πρόληψη και η ενημέρωση σώζουν ζωές…», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet