Μεγάλο ενδιαφέρον για τα σεμινάρια ασφαλούς μετακίνησης με αυτοκίνητο από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής και τον ΣΒΑΠ
Κοινωνία

Μεγάλο ενδιαφέρον για τα σεμινάρια ασφαλούς μετακίνησης με αυτοκίνητο από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής και τον ΣΒΑΠ

Ένα ακόμα κύκλο σεμιναρίων ασφαλούς μετακίνησης με αυτοκίνητο διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για τους μαθητές της πόλης σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για την Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ). Στο διάστημα της εβδομάδας που πέρασε, οι ειδικοί του Ινστιτούτου Οδικής Ασφαλείας «Πάνος Μυλωνάς» επισκέφθηκαν σχολεία και δημόσιους χώρους του Ηρακλείου προκειμένου να μιλήσουν στα παιδιά για τους κανόνες ασφαλείας όταν μπαίνουμε στο αυτοκίνητο.

Οι μαθητές, όχι μόνον άκουσαν, αλλά είχαν την ευκαιρία να βιώσουν εμπειρικά σε συνθήκες ασφαλούς προσημείωσης τις συνθήκες πρόσκρουσης και ανατροπής οχήματος και της οδήγησης υπό μέθη. Οι συμβουλές των ειδικών, καθώς και η εμπειρία της προσομοίωσης απέδειξαν στα παιδιά τους λόγους για τους οποίους πρέπει πάντα να φοράμε ζώνη στο αυτοκίνητο, πάντα να οδηγούμε νηφάλιοι, πάντα να τηρούμε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

«Η υγεία και η ασφάλειά των πολιτών είναι στην πρώτη γραμμή των δράσεων του Δήμου. Η ασφάλεια στην οδήγηση είναι κυρίως θέμα Παιδείας. Για αυτό και επικεντρώνουμε στα παιδιά, τα οποία, ελπίζουμε, να γίνουμε καλύτεροι οδηγοί και επιβάτες από ό,τι ήμαστε εμείς», σχολιάζει ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Την τελευταία ημέρα των σεμιναρίων, με βιωματική εκπαίδευση, η οποία διεξήχθη στην πλατεία Αγίου Λουκά, παρακολούθησαν η αντιδήμαρχος, Δέσποινα Αϊβατζίδου-Ποριώτου, και ο γραμματέας του ΣΒΑΠ, Παύλος Καμάρας.

Η εβδομάδα οδικής ασφάλειας στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής πραγματοποιήθηκε από τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου μέχρι την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 σε τέσσερα σχολεία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet