Μεσολάβηση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για λύση στο πρόβλημα των αιθουσών του 1ου Γυμνασίου
Κοινωνία

Μεσολάβηση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για λύση στο πρόβλημα των αιθουσών του 1ου Γυμνασίου

Με τη μεσολάβηση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής βρέθηκε τελικά λύση στο θέμα που προέκυψε με την έλλειψη αιθουσών στο 1ο Γυμνάσιο της πόλης, πρόβλημα που σε πρώτο στάδιο δεν κατάφεραν να λύσουν οι διευθύνσεις των γειτονικών σχολείων 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Ηρακλείου.

Όταν πλέον το πρόβλημα κοινοποιήθηκε στον Δήμο, ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος πήρε πρωτοβουλία και μαζί με τον αντιδήμαρχο Μανώλη Κουτσογιαννάκη και τους διευθυντές των δύο σχολείων συναντήθηκαν την Παρασκευή 25/9 με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθηνών, Γιάννη Ψαχούλα, προκειμένου όλοι μαζί να βρουν την καλύτερη δυνατή λύση, που θα εξυπηρετεί και τα δύο σχολεία.

Η μεσολάβηση του Δήμου και η συνάντηση που προκάλεσε ο δήμαρχος είχαν αποτέλεσμα και έτσι, από την Παρασκευή κιόλας, αποφασίστηκε να διατεθεί μια αίθουσα από το 1ο Λύκειο στο 1ο Γυμνάσιο για τις ανάγκες διεξαγωγής των μαθημάτων του.

Με αφορμή τη θετική έκβαση στην υπόθεση, κατόπιν της παρέμβασης του Δήμου, ο κ. Μπάμπαλος δήλωσε:

«Η εικόνα με τα παιδιά να κάνουν μάθημα εκτός αίθουσας δεν αρέσει σε κανένα. Ο Δήμος ο οποίος δεν είχε καμία υποχρέωση να ασχοληθεί με το θέμα αυτό, το οποίο αφορούσε εξ ολοκλήρου θέμα της Εκπαιδευτικής Κοινότητας, εν τέλει πήρε την πρωτοβουλία και μεσολάβησε για να λυθεί το θέμα. Έτσι -εγώ ο ίδιος- μαζί με τον αντιδήμαρχο & τους διευθυντές του 1ου Λυκείου και 1ου Γυμνασίου επισκεφθήκαμε τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθηνών, κ. Γιάννη Ψαχούλα, προκειμένου να βρεθεί μεταξύ των διευθυντών των σχολείων μια λύση, ώστε να μην ξαναδούμε εικόνες σαν και αυτήν που είδαμε μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε.

»Καλέσαμε όλες τις πλευρές να αφήσουν κατά μέρους τις προστριβές και το μεμονωμένο συμφέρον και να κοιτάξουν το καλό του συνόλου των παιδιών. Εμείς δηλώσαμε πρόθυμοι και έτοιμοι να υποστηρίξουμε κάθε πρόταση που θα βοηθάει για να κυλήσει ομαλότερα η σχολική χρονιά και θα ωφελήσει τους μαθητές. Αυτή η λύση δρομολογήθηκε και πλέον μπήκε σε εφαρμογή. Όταν μιλάμε για τα παιδιά μας πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί και σοβαροί. Η κατάσταση δεν προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση από οποιαδήποτε πλευρά».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet