Με εκδήλωση για τα παιδιά γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής
Κοινωνία

Με εκδήλωση για τα παιδιά γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής

Με ένα αφιέρωμα στο επίκαιρο και βραβευμένο βιβλίο της Βασιλικής Νευροκοπλή «Ο μικρός μονομάχος» ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής και η Δημοτική του Βιβλιοθήκη, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Λιβάνη, γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, καλώντας τα παιδιά της πόλης τη Δευτέρα 3 Απριλίου, στις 18.00, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου και Νεότητος) για να γιορτάσουν μαζί.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

«Ο μικρός μονομάχος» μιλά για τον ηλεκτρονικό κόσμο της τεχνολογίας και του διαδικτύου σε σχέση με τον πραγματικό κόσμο που ζούμε. Ήρωάς του ο Αργύρης, ένα παιδί που έχει δύο κόσμους: αυτόν του σχολείου και τον ηλεκτρονικό. Στον πρώτο ασφυκτιά, στον δεύτερο απελευθερώνεται. Στον έναν θυμάται όσα θέλει να ξεχάσει, στον άλλον ξεχνάει όσα δε θέλει να θυμάται. Μέχρι τη στιγμή που μια παρατεταμένη διακοπή ρεύματος θα του στερήσει και τους δύο κόσμους. Πώς θα το αντιμετωπίσει «ο μικρός μονομάχος»;

Μαθητές από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Αττικής θα αναπαραστήσουν θεατρικά μερικές σκηνές του βιβλίου, δίνοντας έτσι τη σκυτάλη στη συγγραφέα να συζητήσει με τα παιδιά για τους προβληματισμούς που βγαίνουν μέσα από την ιστορία του.

Στον χώρο θα λειτουργεί παράλληλα έκθεση του βιβλίου της συγγραφέως από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Η εκδήλωση προτείνεται κυρίως για παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού (Ε’, ΣΤ’) και των δύο πρώτων του Γυμνασίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet