Με χρηματοδότηση 3,5 εκατ. ευρώ ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής αναβαθμίζει τις Υπηρεσίες Καθαριότητας
Κοινωνία

Με χρηματοδότηση 3,5 εκατ. ευρώ ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής αναβαθμίζει τις Υπηρεσίες Καθαριότητας

Με «πράσινες γωνιές» θα εξοπλιστεί η πόλη καθώς ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής διεκδίκησε και εξασφάλισε ακόμα ένα ικανό κονδύλι από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να ενισχύσει περαιτέρω τις υποδομές της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος. Με χρηματοδότηση 3,5, περίπου, εκατομμυρίων ευρώ, αυτήν τη φορά η δημοτική αρχή του Νίκου Μπάμπαλου θα προχωρήσει στη δημιουργία των, λεγόμενων, «πράσινων» και «έξυπνων» γωνιών σε όλες τις γειτονιές της πόλης. Ουσιαστικά πρόκειται για σημεία απόθεσης απορριμμάτων, κυρίως όμως υλικών των διάφορων ειδών ανακύκλωσης, τα οποία εσωκλείουν τους κάδους ή είναι υπόγεια συστήματα, αναβαθμίζοντας αισθητικά, αλλά και λειτουργικά την πόλη, χρησιμοποιώντας, παράλληλα, σύγχρονη τεχνολογία για την επιτόπου διαλογή.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, από τα 3,5 εκατομμύρια ένα ποσό θα πάει και στην προμήθεια νέων οχημάτων για την Υπηρεσία Καθαριότητας ώστε να ανανεωθεί ακόμα περισσότερο ο στόλος με απορριμματοφόρα και λοιπά μηχανήματα που θα βοηθήσουν στην αποτελεσματικότερη και γρηγορότερη ανταπόκριση. Ακόμη, η δημοτική αρχή σημειώνει ότι τα τελευταία χρόνια έχουν προστεθεί πάνω από δέκα νέα οχήματα, με τα πιο πρόσφατα να έρχονται στον Δήμο με την έναρξη της τρέχουσας χρονιάς μέσα από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» (δύο απορριμματοφόρα, μία υδροφόρα).

Με τη νέα χρηματοδότηση θα αποκτηθούν ένα καινούργιο φορτηγό με αρπάγη για την αποκομιδή ανακυκλώσιμων υλικών και κλαδεμάτων, ένα όχημα hooklift και μία πρέσα για την ανακύκλωση του έντυπου χαρτιού.

Ο δήμαρχος της πόλης δηλώνει σχετικά:

«Από την αρχή της θητείας μας βάλαμε στόχο να ανανεώσουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα μέσα που διαθέτει η Υπηρεσία Περιβάλλοντος του Δήμου μας ώστε να γίνει το Ηράκλειο μία πραγματικά καθαρή πόλη, να έχει την εικόνα που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των δημοτών. Πιστεύω τα έχουμε καταφέρει σε έναν μεγάλο βαθμό, δεν σταματάμε όμως ποτέ να κοιτάμε μπροστά, να στοχεύουμε και εναλλακτικά αφού, πλέον, θέλουμε να επικεντρώσουμε στην ανακύκλωση και τη βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της πόλης. Και αυτό το κάνουμε διεκδικώντας και πετυχαίνοντας χρηματοδοτήσεις από κάθε προσφερόμενη πηγή, χωρίς να χαλάμε τα χρήματα των δημοτών. Έτσι έχουμε, άλλωστε, καταφέρει να κάνουμε τόσες πολλές μειώσεις στα δημοτικά τέλη όλο αυτό τον καιρό, τις μεγαλύτερες αθροιστικά που έχουν δει ποτέ οι Ηρακλειώτες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet