Με όλα τα μέτρα προστασίας άνοιξαν τα γυμνάσια στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής
Κοινωνία

Με όλα τα μέτρα προστασίας άνοιξαν τα γυμνάσια στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Με όλα τα μέτρα προστασίας για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών άνοιξαν τα γυμνάσια του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, σύμφωνα με τα νέα μέτρα που αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας και η επιστημονική ομάδα των λοιμωξιολόγων, στο πλαίσιο του εθνικού σχεδίου για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας της Covid-19, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της δημοτικής αρχής.

«Όπως και στην αντίστοιχη περίπτωση δημοτικών και νηπιαγωγείων τον περασμένο μήνα, ο Δήμος φρόντισε για την απολύμανση και τον προσεκτικό καθαρισμό των σχολικών μονάδων, οι οποίες, παράλληλα, εφοδιάστηκαν με τα απαραίτητα υλικά προστασίας (αντισηπτικά, νέες μάσκες κ.λπ.), θα ανεφοδιάζονται δε συνεχώς όποτε προκύπτει ανάγκη», επισημαίνει η διοίκηση.

Μαζί με τους μαθητές, στα καθήκοντά του επέστρεψε το προσωπικό καθαριότητας σε κάθε σχολείο, σε πλήρη πλέον βάρδια, ώστε να καλύπτεται όλο το ωράριο με εντατικούς καθαρισμούς, αναφέρει η δημοτική αρχή, προσθέτοντας ότι για να τονώσει περαιτέρω την καθαριότητα των σχολικών μονάδων, ο Δήμος αξιοποιεί τις νέες διατάξεις του νόμου και προκηρύσσει διαγωνισμό για την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού, το οποίο θα προστεθεί στο δυναμικό των σχολείων.

Το προηγούμενο διάστημα η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηρακλείου Αττικής εκμεταλλεύτηκε την περίοδο που τα γυμνάσια παρέμειναν κλειστά για να πραγματοποιηθούν εργασίες βελτίωσης των χώρων, όπως βαψίματα, επιδιορθώσεις, προσθήκη υλικών κ.ά., όπως συμπληρώνει η διοίκηση.

«Προετοιμάσαμε τα σχολεία της πόλης λαμβάνοντας όλα τα μέτρα που αναλογούν στο κομμάτι της δικής μας ευθύνης, ώστε να προστατεύσουμε την υγεία των παιδιών μας και των εκπαιδευτικών. Παραμένουμε σε εγρήγορση για να επέμβουμε όπου και όποτε χρειαστεί για να κυλήσει, όσο το δυνατό, ομαλότερα αυτή η ιδιαίτερη περίοδος. Είμαστε δε έτοιμοι να πράξουμε το ίδιο και με τα λύκεια της πόλης όποτε επιτραπεί η επανέναρξή λειτουργίας τους», δήλωσε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet