Μια ακόμα ομάδα ελεύθερων χώρων στην κυριότητα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής
Κοινωνία

Μια ακόμα ομάδα ελεύθερων χώρων στην κυριότητα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Την αγορά μιας ακόμα ομάδας αδόμητων οικοπέδων ολοκλήρωσε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής προσθέτοντάς στους ελεύθερους χώρους της πόλης, προκειμένου να ενισχυθεί το πράσινο και οι κοινόχρηστες εκτάσεις έναντι των κτισμάτων.

Όπως στην περίπτωση των οικοπέδων που αποκτήθηκαν ομοίως πριν από λίγο καιρό –ως τα πρώτα από το σύνολο των 4.500τ.μ. αδόμητων χώρων που έχει αποφασίσει να αγοράσει ο Δήμος αυτή την περίοδο– έτσι και τα συγκεκριμένα, είναι ακίνητα που, ενώ είχαν δεσμευθεί πριν από τρεις δεκαετίες από προηγούμενες διοικήσεις για να γίνουν κοινόχρηστοι, ουδέποτε αποζημιώθηκαν και έτσι, με την πάροδο του χρόνου, έχασαν την δέσμευσή τους. Αυτό σημαίνει ότι, σύμφωνα με τη διοίκηση του Δήμου, εάν η δημοτική αρχή δεν προχωρούσε στην αγορά, θα ήταν πλέον διαθέσιμα για να χτιστούν από τους, έως πρότινος, ιδιοκτήτες τους.   

Ειδική περίπτωση στην ομάδα των οικοπέδων που αποκτήθηκαν σε αυτήν τη φάση, η έκταση στη συμβολή της οδού Πρασίνου Λόφου με την οδό Τζαβέλλα, η οποία συνορεύει με την παιδική χαρά για ΑμεΑ που κατασκευάζει αυτή την περίοδο ο Δήμος, την πρώτη με τέτοιες δυνατότητες στην ευρύτερη περιοχή. Το τελευταίο, λοιπόν, που θα χρειαζόταν το σημείο είναι μια ακόμα πολυκατοικία αντί για ένα ελεύθερο και κοινόχρηστο χώρο, όπως ένα πάρκο…

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, υπέγραψε τα συμβόλαια αγοραπωλησίας με τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων, μεταφέροντάς τα, οριστικά πλέον, στην κυριότητα του Δήμου, στην κυριότητα των Ηρακλειωτών.

«Οι ελεύθεροι χώροι είναι το πιο πολύτιμο αγαθό για ένα σύγχρονο, αστικό Δήμο. Σε μια εποχή που όλοι πρέπει να δράσουμε για να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας πόλεις πράσινες, πόλεις με ποιότητα ζωής, πόλεις βιώσιμες, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής προχωράει με σχέδιο ώστε να αυξήσει τις κοινόχρηστες εκτάσεις, που θα αποτελέσουν ανάσα για το μέλλον των Ηρακλειωτών» σχολιάζει ο δήμαρχος.

Αγορά έκτασης στη συμβολή της οδού Πρ. Λόφου με την οδό Τζαβέλλα στο Ηράκλειο Αττικής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet