Νέο «πακέτο» αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων για το Ηράκλειο – Ξεκινούν οι μελέτες για κέντρο και Ηπειρώτικα
Κοινωνία

Νέο «πακέτο» αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων για το Ηράκλειο – Ξεκινούν οι μελέτες για κέντρο και Ηπειρώτικα

Ακόμα ένα «πακέτο» αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων βάζει μπροστά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, «προκειμένου να τονώσει την ασφάλεια και τη λειτουργικότητα της πόλης απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος, υπέγραψε τη σύμβαση με τον ανάδοχο που αναλαμβάνει και ξεκινά να εκπονήσει τις απαιτούμενες μελέτες για την επέκταση του δικτύου αγωγών ομβρίων σε οδούς του κέντρου του Ηρακλείου (Χαράς, Αγάπης, Ελπίδος, Κηφισίας, Ναρκίσσων κ.α.) και στη γειτονιά των Ηπειρώτικων (Καλαμά, Αγ. Σαράντα κ.λπ.).

Με την ολοκλήρωση των μελετών – μέσα στους επόμενους μήνες – η δημοτική αρχή θα είναι σε θέση να ξεκινήσει και τα έργα, τη χρηματοδότηση των οποίων ο δήμαρχος σχεδιάζει να διεκδικήσει από τα σχετικά προγράμματα της Περιφέρειας Αττικής.

«Είτε με στοχευμένες, είτε με ευρύτερες παρεμβάσεις, η αντιπλημμυρική θωράκιση του Ηρακλείου είναι στην κορυφή των σχεδιασμών της διοίκησης του Δήμου. Μέσα στο καλοκαίρι προχωρήσαμε σε στρατηγικές κινήσεις διεύρυνσης του δικτύου ομβρίων σε προβληματικά σημεία, όπως οι οδοί Παπαδάκη, Βούλγαρη, Αμοργού, Κολοκοτρώνη. Με τις μελέτες ξεκλειδώνουμε έργα που θα καλύψουν ακόμα μεγαλύτερη έκταση της πόλης, θα προστατέψουν το Ηράκλειο απέναντι στα ολοένα και εντονότερα καιρικά φαινόμενα. Προσαρμοζόμαστε στις απαιτήσεις της εποχής, κρατάμε τους Ηρακλειώτες ασφαλείς», σχολίασε σχετικά ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet