Να λάβουν υπόψη τις νέες συνθήκες σε ό,τι αφορά την καθαριότητα ζητά από τους πολίτες ο Δήμος Ηρακλείου
Κοινωνία

Να λάβουν υπόψη τις νέες συνθήκες σε ό,τι αφορά την καθαριότητα ζητά από τους πολίτες ο Δήμος Ηρακλείου

Το μέγιστο δυνατό περιορισμό των κλαδεμάτων και της απόθεσης ογκωδών απορριμμάτων μέσα ή, ακόμα χειρότερα, δίπλα στους κάδους της πόλης ή σε οποιοδήποτε δημόσιο σημείο ζητά ο Δήμος Ηρακλείου από τους κατοίκους για όσο διαρκέσει ο υγειονομικός συναγερμός που έχει σημάνει για να εμποδιστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Όπως τονίζει, το προσωπικό της υπηρεσίας Περιβάλλοντος του Δήμου καταβάλλει αυτή την περίοδο τεράστιες προσπάθειες για τη συχνότερη αποκομιδή των απορριμμάτων, την τακτικότερη απολύμανση των κάδων και της υποδομής του δημοτικού μηχανισμού (όπως τα λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας). Επίσης, η Υπηρεσία λειτουργεί με μειωμένο προσωπικό, λόγω των ειδικών γονεϊκών αδειών και των προληπτικών μέτρων αποχής από την εργασία, καθώς και με βάρδιες που εξασφαλίζουν ότι θα προστατευτούν οι δημοτικοί υπάλληλοι της καθαριότητας από τη νόσο αφού, να σημειωθεί, εάν βρεθεί κρούσμα στην Υπηρεσία πιθανόν αυτή χρειαστεί να αναστείλει πλήρως τα καθήκοντά της.

Εάν υπάρχει απόλυτη ανάγκη για να απομακρύνει κάποιος ογκώδη ή πράσινα απορρίμματα, αυτό θα γίνει αυστηρά και μόνο μέσα από ραντεβού με την Υπηρεσία και σε κάθε περίπτωση ταυτόχρονα με την προγραμματισμένη, από το εν λόγω ραντεβού, αποκομιδή, τονίζει ο Δήμος. Επίσης, όπως προσθέτει, Σε διαφορετική περίπτωση θα ισχύσουν τα πρόστιμα του δημοτικού Κανονισμού Καθαριότητας.

«Βοηθάμε όλοι στο να μείνει το Ηράκλειο καθαρό, συμβάλλουμε όλοι για να μην νοσήσει κανείς» τονίζεται χαρακτηριστικά.

Εν τω μεταξύ, τα συνεργεία του Δήμου βρίσκονται έξω στην πόλη σε διαρκείς καθαρισμούς και απολυμάνσεις.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet