Ν. Μπαρμπούνης: Από τύχη δεν θρηνεί θύματα το Ηράκλειο Αττικής – Κατέρρευσε η οροφή σε αίθουσα του 1ου Γυμνασίου
Κοινωνία

Ν. Μπαρμπούνης: Από τύχη δεν θρηνεί θύματα το Ηράκλειο Αττικής – Κατέρρευσε η οροφή σε αίθουσα του 1ου Γυμνασίου

Ότι κατέρρευσε ολόκληρη η οροφή στην αίθουσα εκδηλώσεων στο σχολικό συγκρότημα όπου στεγάζεται το 1ο Γυμνάσιο καταγγέλλει ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπαρμπούνης. Το γεγονός διαπίστωσε ο ίδιος μετά από σχετικές καταγγελίες συνδημοτών του, όπως τονίζει.

«Δύο ημέρες πριν το τέλος του 2021 το Ηράκλειο η πόλη μας δεν θρηνεί θύματα από θαύμα και μόνο. Στο σχολικό συγκρότημα όπου στεγάζεται και το 1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, και το οποίο έχει πληγεί από τον σεισμό του 2019, κατέρρευσε ολόκληρη η οροφή της αίθουσας εκδηλώσεων. Πρόκειται για κτίσμα μέσα στο ίδιο σχολικό συγκρότημα με το Γυμνάσιο, το οποίο σύμφωνα με μαρτυρίες παρουσίαζε εμφανή σημάδια διάβρωσης τον τελευταίο καιρό, καθώς καθημερινά έπεφταν σοβάδες. Παρ’ όλα αυτά το κτ΄΄ηριο εξακολουθούσε να είναι σε χρήση και παρά τα όσα δηλώνει η δημοτική αρχή καμιά εργασία συντήρησης, επισκευής, αποκατάστασης ή οτιδήποτε άλλο δεν είχε προβλεφθεί από τον Δήμο να εκτελεστεί άμεσα» επισημαίνει ο κ. Μπαρμπούνης και προσθέτει:

«Η έντονη βροχόπτωση των προηγούμενων ημερών είχε ως αποτέλεσμα την κατάρρευση της οροφής τόσο της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων όσο και της οικίας στην οποία διαμένει ο σχολικός φύλακας. Ευτυχώς που το ατύχημα συνέβη κατά την περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων και σήμερα δεν μιλάμε για δυστύχημα. Πρόκειται για έναν χώρο στον οποίο θα μπορούσαν να βρίσκονται παιδιά, καθηγητές, προσωπικό της σχολικής μονάδας. Την ίδια επικινδυνότητα παρουσιάζει και το παρακείμενο γραφείο των καθηγητών, στο οποίο μόλις σήμερα (30/12) τοποθετήθηκαν εξωτερικά υποστυλώματα της οροφής.

Η δημοτική αρχή ηρακλείου, η οποία επιμελώς προσπαθεί εδώ και δύο ημέρες να κρύψει το γεγονός, μετά την καταγγελία έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση και να μιλήσει για μία ακόμα φορά για λαϊκισμό και παραπληροφόρηση. Κουράσατε κύριε δήμαρχε. Μόνο που τώρα πια είστε και επικίνδυνος.

Για πείτε μας, λοιπόν, κύριε δήμαρχε, εσείς ως γονιός θα νοιώθατε ασφαλής να στείλετε τα παιδιά σας στο συγκεκριμένο σχολείο; Ποιες ενέργειες έχετε λάβει ως δημοτική αρχή για τη συγκεκριμένη αίθουσα; Γιατί στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει έρθει καμιά τέτοια πρόταση επισκευής του συγκεκριμένου χώρου;

Στην ανακοίνωσή σας αναφερθήκατε στα συνεργεία τα οποία εργάζονται για την ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων. Ποιών κτηρίων ακριβώς; Σε ποια ανακαίνιση αναφέρεστε και ποια ενεργειακή αναβάθμιση; Εδώ μιλάμε για ένα κτήριο το οποίο πρέπει να κατεδαφιστεί άμεσα.

Επιπλέον, εγείρονται ερωτήσεις για την ασφάλεια και των υπολοίπων κτηρίων του ίδιου σχολικού συγκροτήματος, λόγω και της παλαιότητάς τους, αλλά και των στατικών θεμάτων που πιθανόν έχουν προκληθεί από τον σεισμό του 2019. Μπορείτε να εγγυηθείτε την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στο σχολείο; Αυτό που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα είναι ότι αυτή τη φορά ήμασταν τυχεροί».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet