Ν. Μπαρμπούνης: Εκ των υστέρων μέτρα από τη διοίκηση Μπάμπαλου
Κοινωνία

Ν. Μπαρμπούνης: Εκ των υστέρων μέτρα από τη διοίκηση Μπάμπαλου

Για ανετοιμότητα κατηγορεί τη δημοτική αρχή του Ηρακλείου Αττικής ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μπαρμπούνης, με αφορμή τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την πόλη.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο κ. Μπαρμπούνης επισημαίνει:

Καταστροφές σε σπίτια και επιχειρήσεις, τεράστιες υλικές ζημιές και τρεις τραυματίες, βομβαρδισμένο τοπίο ο Δήμος Ηρακλείου, εικόνες καταστροφής είναι κάποιοι από τους τίτλους που χρησιμοποιήθηκαν πρόσφατα για να περιγράψουν το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου από την πόλη μας.

Μέσα σε έξι μόνο λεπτά αποκαλύφθηκε η έλλειψη ετοιμότητας του Δήμου μας να προστατεύσει τους πολίτες και τις περιουσίες τους από ένα φυσικό φαινόμενο.

Είμαστε τελικά προετοιμασμένοι να «οχυρώσουμε» την πόλη μας;
Η απάντηση είναι ΟΧΙ.

Όχι με κεφαλαία γράμματα για την ακρίβεια. Τρεις ημέρες μετά το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου η διοικούσα αρχή παραδέχεται, με τον πλέον ξεκάθαρο και αδιάψευστο τρόπο, την ανεπάρκειά της. Στην πρόσκληση της 16ης Οκτωβρίου για συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ως δεύτερο θέμα φιγουράρει το εξής: «Λήψη απόφασης για την έγκριση των όρων διακήρυξης του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανάδειξη οικονομικών φορέων που θα συμμετέχουν στη Συμφωνία – Πλαίσιο για την υπηρεσία με τίτλο “Λειτουργικές παρεμβάσεις αναβάθμισης στο αστικό πράσινο συνολικής δαπάνης 570.400,00€, (για τρία έτη)”».

Με λίγα λόγια, αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις φαίνεται να ενστερνίζεται ο δήμαρχος. Πρώτα πέφτουν τα δέντρα και τραυματίζουν πολίτες, πρώτα καταστρέφονται σπίτια κι επιχειρήσεις και μετά αποφασίζουμε να φροντίσουμε για το κλάδεμά τους.

Κι αν αυτή τη φορά ήμασταν τυχεροί γιατί δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές -αν είχε συμβεί το ακραίο αυτό φαινόμενο μια ώρα αργότερα δεν θα ήμασταν τυχεροί- πόσο τυχεροί θα είμαστε την επόμενη φορά;

Υπενθυμίζουμε στη διοίκηση του Δήμου μας ότι αυτό που οφείλει η δημοτική αρχή είναι να λειτουργεί με σύνεση και προνοητικότητα. Όπως σημειώνει ο Έλληνας ιστορικός Πλούταρχος, «Μηδέν της τύχης, αλλά πάντα της ευβουλίας και της προνοίας» (Τίποτα δεν εξαρτάται από την τύχη, αλλά από την ορθή κρίση και την προνοητικότητα).

Εκ των υστέρων προσπαθεί η δημοτική αρχή να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα και να δημιουργήσει εντυπώσεις κηρύττοντας τον Δήμο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα επικοινωνιακή τακτική και τίποτα περισσότερο. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι όποιες αποζημιώσεις θα πιστωθούν στους δικαιούχους κάποια στιγμή, σίγουρα πάντως όχι τώρα που τις χρειάζονται για να επισκευάσουν τα σπίτι και τα καταστήματά τους.

Συμπερασματικά, καταλήγουμε στο ότι η δημοτική αρχή υστερεί και αποδεικνύεται λίγη στην αντιμετώπιση των σοβαρών. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε οι κάτοικοι είναι να ευχόμαστε να είμαστε τυχεροί και την επόμενη φορά!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet