Ν. Μπαρμπούνης: Η εξάλειψη της βίας μας αφορά όλους
Κοινωνία

Ν. Μπαρμπούνης: Η εξάλειψη της βίας μας αφορά όλους

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου, Νίκος Μπαρμπούνης, έστειλε το δικό του μήνυμα.

Συγκεκριμένα ο κ. Μπαρμπούνης αναφέρει:

«Τα καταγεγραμμένα στοιχεία και ο αριθμός των γυναικών που έχουν υποστεί σωματική βία σύμφωνα με επίσημες έρευνες αγγίζει τα 13 εκατομμύρια παγκοσμίως.

Δυστυχώς, οι συνθήκες εγκλεισμού, όπως αυτές επιβλήθηκαν για την αναχαίτιση της μετάδοσης του θανατηφόρου ιού, επιδείνωσαν το πρόβλημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι την πρώτη περίοδο της πανδημίας Covid-19 το Συμβούλιο της Ευρώπης αναφέρθηκε στη βία κατά των γυναικών με τον όρο “σκιώδης πανδημία”. Τα ποσοστά έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας αυξήθηκαν. Οι γυναίκες σε όλο τον πλανήτη εξακολουθούν να υφίστανται τόσο σωματική όσο και ψυχολογική βία, με τραγική αύξηση μάλιστα των γυναικοκτονιών.

Η εξάλειψη της βίας μας αφορά όλους. Η άσκηση βίας οποιασδήποτε μορφής δεν είναι και δεν πρέπει να είναι ανεκτή από κανέναν. Ακούμε, αντιδρούμε, βοηθάμε, υποστηρίζουμε κάθε συνάνθρωπό μας που δέχεται βία. Παρεμβαίνουμε, καταγγέλλουμε, περιθωριοποιούμε όποιον ασκεί βία.

Είναι καθήκον μας ως κοινωνίες να σταθούμε ουσιαστικά δίπλα σε κάθε θύμα. Είναι καθήκον μας ως γονείς να καλλιεργήσουμε τον σεβασμό των φύλων στα παιδιά μας. Είναι καθήκον μας ως αυτοδιοικητικοί να υπερασπιστούμε και να διαφυλάξουμε τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών μέσω δομών και υπηρεσιών στις οποίες μπορούν να προστρέξουν και να ζητήσουν βοήθεια. Ας βάλουμε τέλος στο φόβο και την ανασφάλεια. Ας κάνουμε τον κόσμο μας πιο πορτοκαλί».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet