Ν. Μπαρμπούνης: H «Μήδεια» έφερε τον πανικό στη διοίκηση του Δήμου Ηρακλείου
Κοινωνία

Ν. Μπαρμπούνης: H «Μήδεια» έφερε τον πανικό στη διοίκηση του Δήμου Ηρακλείου

«Η “Μήδεια” έφτασε και στο Ηράκλειο και εξαφάνισε στην κυριολεξία τη διοίκηση του Δήμου και τον δήμαρχο», όπως αναφέρει ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μπαρμπούνης.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, ο κ. Μπαρμπούνης σημειώνει τα εξής:

Αν και εδώ και ημέρες οι μετεωρολόγοι αλλά και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιούσαν για τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τις έντονες χιονοπτώσεις, ο Δήμος Ηρακλείου είτε δεν άκουγε είτε δεν τα πίστευε.

Πέρα από το μεγάλο πρόβλημα της διακοπής της ηλεκτροδότησης σε πολλές κατοικίες του Δήμου μας, το οποίο βέβαια αποτελεί πρόβλημα για το μεγαλύτερο μέρος της Αττικής, ο χιονιάς αποκάλυψε πληθώρα ελλείψεων από πλευράς της Δημοτικής Αρχής.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Με μια σειρά συνεχών και αντικρουόμενων μεταξύ τους ανακοινώσεων ο δήμαρχος Ηρακλείου προσπαθεί να καλύψει την έλλειψη σχεδιασμού και κυρίως την έλλειψη ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΩΝ μέτρων για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας. Δυστυχώς, δεν είναι  η πρώτη φορά που συμβαίνει, καθώς η ίδια διαχείριση ακολουθήθηκε και στο πέρασμα του κυκλώνα τον προηγούμενο Νοέμβριο.

Με απλά λόγια. Μόλις χθες ο Δήμος διαφήμιζε τις ενέργειες που λάμβανε προληπτικά με φωτογραφίες και ανακοινώσεις για κλαδέματα δέντρων. Σήμερα ακόμα και σε κεντρικά σημεία της πόλης υπάρχουν στον δρόμο και στα πεζοδρόμια σπασμένα κλαδιά, τα οποία από τύχη δεν προκάλεσαν τραυματισμούς σε τυχόν περαστικούς. Ενώ χθες λοιπόν ο Δήμος ήταν έτοιμος για την επέλαση της «Μήδειας», σήμερα ανακοίνωσε ότι πρόσθεσε επιπλέον οχήματα στον στόλο του για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την κακοκαιρία. Σημείωση, το πως προστέθηκαν, με τι χρήματα και ποια ανάθεση θα το συζητήσουμε τις προσεχείς ημέρες!

Τα υπηρεσιακά οχήματα του Δήμου Ηρακλείου δεν έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες! Πρόκειται για ένα γεγονός το οποίο συζητήθηκε υπηρεσιακά αλλά προφανώς δεν θεωρήθηκε σημαντικό. Δηλαδή το καλαθοφόρο όχημα του Δήμου, το οποίο θα κόψει τα πεσμένα δέντρα δεν χρειάζεται αλυσίδες. Είναι κάτι που βλέπουμε και στις φωτογραφίες του Δήμου. Δηλαδή η ασφάλεια των εργαζομένων δεν έχει σημασία. Δεν έχει σημασία ούτε η ασφάλεια των δημοτών, γιατί ένα τέτοιο όχημα χωρίς αντιολησθητικές αλυσίδες με αυτές τις καιρικές συνθήκες μπορεί, όπως και συνέβη, να εκτραπεί της κυκλοφορίας.

Πως αντιμετωπίζουμε λοιπόν την αδυναμία μας; Ο δήμαρχος κατά την προσφιλή τακτική του μισθώνει ιδιώτη και προσπαθεί να σώσει όσα δεν σώζονται.

Συνεχίζουμε. Μόλις χθες ο Δήμος Ηρακλείου ενημέρωσε για τους θερμαινόμενους χώρους λόγω ψύχους. Αυτός ο χώρος ανακοινώθηκε ότι θα ήταν το Α’ ΚΑΠΗ. Δυστυχώς σήμερα ο χώρος ήταν κλειστός, Στην τελευταία ενημέρωση-ανακοίνωσή του μάλιστα ο Δήμος εξαφάνισε τη συγκεκριμένη παράγραφο και τελικά θερμαινόμενος χώρος δεν υπάρχει.

Πανικός, αυτή είναι η μόνη λέξη που μπορεί να περιγράψει αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στον Δήμο Ηρακλείου!

Προφανώς αυτός είναι και ο λόγος που δεν απαντούν οι υπεύθυνοι στα τηλέφωνά τους. Αντί αυτών από την τροχαία τηλεφωνούν σε εμένα σε μια προσπάθεια να λύσουν τα προβλήματα που υπάρχουν!

Τέλος, θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι σε αντίθεση με τη διοίκηση και τον δήμαρχο, οι εργαζόμενοι των αρμόδιων υπηρεσιών υπερβάλουν εαυτό και προσπαθούν από χθες να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα, χρησιμοποιώντας ακόμα και ίδια μέσα μετακίνησης.

Επειδή οι μνήμες από το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου από το Ηράκλειο είναι ακόμα νωπές, επειδή η «Μήδεια» δεν τελείωσε ακόμα, ας είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ας αποφύγουμε τις μη αναγκαίες μετακινήσεις και ας ευχηθούμε να λυθούν όλα γρήγορα. Δυστυχώς, η διοίκηση του Δήμου μας είναι ανίκανη να προστατεύσει τους δημότες!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet