Οι μικροί Einsteins του Δήμου Ηρακλείου Αττικής αγωνίζονται στον Παγκόσμιο Τελικό της Ολυμπιάδας Ρομποτικής
Κοινωνία

Οι μικροί Einsteins του Δήμου Ηρακλείου Αττικής αγωνίζονται στον Παγκόσμιο Τελικό της Ολυμπιάδας Ρομποτικής

Με τις ευχές όλης της πόλης, τα παιδιά της ομάδας ρομποτικής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Αττικής αναχώρησαν για την Ταϊλάνδη όπου θα διαγωνιστούν στον Παγκόσμιο Τελικό της Ολυμπιάδας Ρομποτικής. Η Άρτεμις, η Εβίτα και ο Ηρακλής, μαζί με τους καθηγητές – προπονητές τους, θα εκπροσωπήσουν όχι μόνο το Ηράκλειο αλλά και όλη την Ελλάδα, καθώς είναι το μοναδικό δημοτικό σχολείο της χώρας που λαμβάνει μέρος στον διαγωνισμό.

Η ομάδα των Robo Einsteins, όπως την έχουν ονομάσει τα παιδιά, διαγωνίζεται με μια κατασκευή που προσομοιάζει τη συλλογή μήλων από ρομπότ, τα οποία αυτόματα κάνουν τη διαλογή ανάμεσα στους καρπούς που προορίζονται για χυμό και εκείνους για φάγωμα. Στην Ολυμπιάδα κρίνονται από τον χρόνο που θα κάνουν να στήσουν την κατασκευή τους, τη μεταξύ τους συνεργασία και, βέβαια, το τελικό αποτέλεσμα.

Μέχρι στιγμής ο καλύτερός τους χρόνος για ένα λειτουργικό ρομποτικό σύστημα είναι στα 36 δευτερόλεπτα. Είναι αρκετός για να φέρει μετάλλιο στη χώρα μας; Μακάρι…

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της ομάδας και του σχολείου. Με έκτακτη επιχορήγηση που εισηγήθηκε η δημοτική αρχή και ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμος προσέφερε ένα επαρκές χρηματικό ποσό στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα του μακρινού ταξιδιού.

Ο δήμαρχος δε της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, μαζί με την αντιδήμαρχο, Δέσποινα Αϊβατζίδου και την πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Μίνα Παναγιωτακοπούλου, επισκέφθηκαν το σχολείο, λίγο πριν αναχωρήσει η αποστολή των παιδιών για την Ταϊλάνδη, προκειμένου να τους μεταφέρουν τις ευχές και τα συγχαρητήρια όλων.

«Είμαστε περήφανοι για τα παιδιά και τους δασκάλους τους που συμμετέχουν στον Παγκόσμιο Τελικό της Ολυμπιάδας Ρομποτικής. Στηρίζουμε εμπράκτως την προσπάθειά τους για ένα καλύτερο αύριο. Καλή επιτυχία», ήταν το μήνυμα του δημάρχου Νίκου Μπάμπαλου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet