Οκτώ μαθητές του 5ου Γυμνασίου Ηρακλείου Αττικής συμμετείχαν στο πρόγραμμα Erasmus+
Κοινωνία

Οκτώ μαθητές του 5ου Γυμνασίου Ηρακλείου Αττικής συμμετείχαν στο πρόγραμμα Erasmus+

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ενημερώνει το κοινό ότι τα παιδιά του 5ου Γυμνασίου Ηρακλείου, μαζί με μαθητές από σχολεία τεσσάρων ακόμη χωρών της Ευρώπης, ανέπτυξαν εκπαιδευτικές εφαρμογές πάνω στα κοινωνικά δίκτυα, συμμετέχοντας στον φετινό κύκλο του προγράμματος Erasmus+.

Ο υπεύθυνος καθηγητής του προγράμματος για λογαριασμό του σχολείου, Παναγιώτης Γεωργαλάς, αναφέρει σχετικά:

«Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, οκτώ μαθητές και μαθήτριες του 5ου Γυμνασίου Ηρακλείου Αττικής έλαβαν μέρος σε σειρά διαδικτυακών συναντήσεων με παιδιά τεσσάρων χωρών (Πολωνία, Ρουμανία, Τουρκία, Βουλγαρία).

»Εκεί, συμμετέχοντας σε μεικτές διακρατικές ομάδες, δημιούργησαν πρωτότυπες εκπαιδευτικές εφαρμογές με θέμα τα κοινωνικά δίκτυα.

»Επίσης, σε ζωντανές συνεδρίες και σε φόρουμ, εξέφρασαν τις απόψεις τους για το πώς θα εξελιχθούν τα κοινωνικά δίκτυα στο μέλλον και έπαιξαν μαζί μαζί εκπαιδευτικά παιχνίδια.

»Στο τέλος των εκδηλώσεων, πήραν βεβαιώσεις συμμετοχής από το πολωνικό σχολείο που είχε την ευθύνη της διοργάνωσης. Οι συναντήσεις αυτές γίνονται συνήθως διά ζώσης. Τη φετινή σχολική χρονιά όμως, λόγω της πανδημίας έγιναν διαδικτυακά».

Πολλά «μπράβο» από τη διοίκηση του Δήμου Ηρακλείου στους εν λόγω μαθητές του 5ου Γυμνασίου της πόλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet