Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ενισχύει τα μέτρα προστασίας από την εποχική γρίπη στα σχολεία
Κοινωνία

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ενισχύει τα μέτρα προστασίας από την εποχική γρίπη στα σχολεία

Με δοχεία αντισηπτικού υγρού εφοδίασε όλα τα σχολεία της πόλης ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, προκειμένου μαθητές και προσωπικό να τονώσουν τα ατομικά μέτρα προστασίας από την εποχική γρίπη που βρίσκεται σε έξαρση αυτές τις ημέρες. Όπως ενημερώνει η διοίκηση του Δήμου θα συνεχίσει να εφοδιάζει τα σχολεία με αντισηπτικό υγρό για όσο χρειαστεί.

Τα δοχεία τοποθετούνται στις τάξεις των σχολείων όλων των βαθμίδων, ενώ οι δάσκαλοι και οι καθηγητές καθοδηγούν τα παιδιά -ιδίως τα μικρά- για τη σωστή χρήση. Παράλληλα, τα σχολικά κτήρια καθαρίζονται με ενισχυμένα απολυμαντικά υλικά με το πέρας της βάρδιας.

Οι Σχολικές Επιτροπές του Δήμου είναι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, σε συνεχή επαφή με τις σχολικές μονάδες, καταγράφουν την κατάσταση και τις ανάγκες, ανανεώνοντας τα μέτρα και τον εξοπλισμό όποτε και όπου χρειαστεί.

Όλοι οι πολίτες μπορούν να βρουν συμβουλές και οδηγίες για την αντιμετώπιση των εποχικών ιώσεων στην σελίδα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, www.iraklio.gr, και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, www.eody.gov.gr.

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής υπενθυμίζει ότι ειδικά για τα σχολεία με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας ορίζεται ότι παιδιά που ασθενούν μπορούν και πρέπει να μένουν στο σπίτι, χωρίς να καταγράφονται απουσίες, με χαρτί γιατρού και έως πέντε ημέρες.  

«Χρειάζεται ψυχραιμία και καλή ενημέρωση. Να εφαρμόζουμε όλοι τα ατομικά μέτρα προστασίας για να μην ασθενήσουμε και τις οδηγίες του γιατρού σε περίπτωση ασθένειας. Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής είναι σε ετοιμότητα να παρέχει ότι χρειαστεί, στο σκέλος που αφορά την δική του ευθύνη, ιδίως στα σχολεία της πόλης» το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet