Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής σε ετοιμότητα για την έναρξη λειτουργίας των σχολείων
Κοινωνία

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής σε ετοιμότητα για την έναρξη λειτουργίας των σχολείων

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής προετοιμάζεται για την επανέναρξη των σχολείων της πόλης, με απόλυτη προτεραιότητα στην προστασία της υγείας των μαθητών και των οικογενειών τους, σύμφωνα με τα δεδομένα και τις απαιτήσεις που ορίζει το ανανεωμένο πλάνο για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Στα βήματα προετοιμασίας συμπεριλαμβάνονται οι καθαρισμοί και οι απολυμάνσεις των σχολείων -ξεκινώντας από τα Λύκεια που θα μπουν πρώτα σε λειτουργία- η προμήθεια υλικών προστασίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς και η στενή συνεργασία με τις διευθύνσεις των σχολείων για όποια ανάγκη προκύψει στην πορεία, ειδικά κατά την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου, Νίκος Μπάμπαλος, ενημέρωσε σχετικά τους διευθυντές των τεσσάρων Λυκείων της πόλης σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο, παρουσία του αντιδημάρχου, Μανώλη Κουτσογιαννάκη και του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Θεόδωρου Γραμματικού.

Όπως γνωστοποιήθηκε στη σύσκεψη, δημοτικά συνεργεία έχουν ξεκινήσει να καθαρίζουν τα σχολεία που θα ανοίξουν από τη Δευτέρα 11 Μαΐου και θα ακολουθήσει απολύμανσή τους ενώ, με την έναρξη των μαθημάτων, θα τονωθούν οι βάρδιες του προσωπικού των καθαριστριών, με παράλληλη επανάληψη των απολυμάνσεων.

Παράλληλα, αποφασίστηκε ο Δήμος να προμηθεύσει τα σχολεία με υλικά προστασίας (αντισηπτικά κ.λπ.), όπως και με θερμομετρητές, προκειμένου να υπάρχει προληπτικός έλεγχος κατά την είσοδο των παιδιών και του προσωπικού στα σχολεία.

«Με την δέουσα προσοχή περνάμε πλέον στην επόμενη ημέρα. Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής αναδιοργανώνει τις δυνάμεις του και εναρμονίζεται με τις νέες απαιτήσεις. Προτεραιότητα να ετοιμαστούν τα Λύκεια, που θα ανοίξουν πρώτα, με επανάληψη των απολυμάνσεων και των καθαρισμών όπου χρειάζεται για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας. Όπως κάναμε σε όλες τις ημέρες τις κρίσης, έτσι θα συνεχίσουμε στο καθήκον με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και σχέδιο», σχολίασε ο δήμαρχος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet