Ο διά βίου εμβολιασμός αντικείμενο εκδήλωσης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής
Κοινωνία

Ο διά βίου εμβολιασμός αντικείμενο εκδήλωσης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Το μήνυμα ότι τα εμβόλια σώζουν ζωές ακόμα και στις μεγαλύτερες ηλικίες ήταν το απόσταγμα της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), προκειμένου να ενημερώσει τους Ηρακλειώτες για τον εμβολιασμό ενηλίκων. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, δρ. Παναγιώτης Γαργαλιάνος-Κακολύρης, έδωσε το χρονοδιάγραμμα των εμβολίων που ο άνθρωπος πρέπει να πραγματοποιεί στη διάρκεια του βίου του προκειμένου να προστατευτεί από σοβαρές ασθένειες, συχνές και μεταδοτικές, μερικές εκ των οποίων παρουσιάζουν ακόμα και υψηλά ποσοστά θνησιμότητας.

Όπως ενδεικτικά είπε ο δρ. Γαργαλιάνος-Κακολύρης, ακόμα και στη σύγχρονη εποχή η γρίπη κοστίζει τη ζωή σε 250.000 ανθρώπους τον χρόνο παγκοσμίως, αριθμός που θα ήταν κατά πολύ μικρότερος εάν περισσότερος πληθυσμός είχε στη συνείδησή του την ανάγκη να εμβολιαστεί.

«Μου είναι αδύνατο να κατανοήσω, ως γιατρός και ο ίδιος, πως εν έτη 2018, πηγαίνοντας στο 2019, χρειάζεται να οργανώνουμε ομιλίες και να επιχειρηματολογούμε υπέρ των εμβολίων. Κάτι που στη σύγχρονη εποχή της επιστημονικής άνθησης, αλλά και της ευρείας πληροφόρησης, έπρεπε να είναι και αυτονόητο και αδιαμφισβήτητο. Μολονότι προσωπικά συστήνω ανεπιφύλακτα να εμβολιάζεστε, σας καλώ να αποφασίσετε εντελώς μόνοι σας τι θα πράξετε, αφού, όμως, ακούσετε και επεξεργαστείτε αυτά που σας είπαμε. Μπορώ να σας πω όμως τούτο: ότι ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής θα είναι πάντα πρωτοπόρος στην κοινωνική πολιτική και την αλληλεγγύη, σημαντικό κομμάτι της οποίας είναι και να κρατάμε τους δημότες μας ενημερωμένους και, κατά συνέπεια, υγιείς», το μήνυμα του αντιδήμαρχου Κοινωνικής Μέριμνας, Γιώργου Οικονομίδη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet