Ο Κινητός Μαστογράφος της Αντικαρκινικής στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής για δωρεάν εξετάσεις
Κοινωνία

Ο Κινητός Μαστογράφος της Αντικαρκινικής στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής για δωρεάν εξετάσεις

Η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας έρχεται ξανά στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής για να δώσει την ευκαιρία σε όσες κατοίκους της πόλης το επιθυμούν να κάνουν δωρεάν εξέταση. Η Μονάδα θα βρίσκεται την Τετάρτη 22 και την Πέμπτη 23 Μαρτίου, από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, έξω από το Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου & Νεότητος).

Οι γυναίκες που επιθυμούν να εξεταστούν πρέπει πρώτα να κλείσουν ραντεβού τηλεφωνώντας στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου στο 213 2000196 (8.00 με 14.30) έως και την Τρίτη 21 Μαρτίου το μεσημέρι.

Για να κάνουν τον δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο οι συμμετέχουσες θα πρέπει να τηρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  • Θα πρέπει να ανήκουν στις ηλικιακές ομάδες από 35 έως 49 ετών και από 70 και άνω.
  • Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
  • Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στον μαστό.
  • Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά).

Η δράση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του τοπικού Παραρτήματος της Αντικαρκινικής (ΝΗΦΙΜ), της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου και με τη χορηγία της δημοτικής επιχείρησης ΚΕΑΕΔΗΑ.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας, με τον αριθμό των νέων περιστατικών κάθε χρόνο να υπολογίζεται στις 7.500. Η καλύτερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε  ποσοστό που φθάνει το 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή, σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet