Πακέτο έργων για την ενεργειακή αναβάθμιση επιπλέον σχολείων διεκδικεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής
Κοινωνία

Πακέτο έργων για την ενεργειακή αναβάθμιση επιπλέον σχολείων διεκδικεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής

Πρόταση χρηματοδότησης για ένα μεγάλο πακέτο έργων που θα εξασφαλίσει την πλήρη ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών συγκροτημάτων του 3ου Δημοτικού και του 6ου Γυμνασίου της πόλης, υποβάλλει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Μετά από εισήγηση του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να κατατεθεί ο φάκελος διεκδίκησης στο αντίστοιχο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, μέσω της Περιφέρειας Αττικής.

Στόχος, όπως επισημαίνει η διοίκηση του Δήμου, η περαιτέρω ανακαίνιση ακόμα περισσότερων σχολείων του Ηρακλείου ώστε να μπορούν να συνδυάσουν το πλέον κατάλληλο περιβάλλον για τα παιδιά, χωρίς όμως να είναι ενεργειακά κοστοβόρα και για το δημοτικό ταμείο – τα χρήματα δηλαδή των πολιτών – κυρίως όμως για το περιβάλλον.

Εάν ευδοκιμήσει η πρόταση του Δήμου, στα δύο σχολεία, τα οποία αμφότερα βρίσκονται στη γειτονιά της Καναπίτσας, προβλέπεται να γίνει:

  • Εξωτερική θερμομόνωση του κτηρίου.
  • Θερμομόνωση και υγρομόνωση του δώματος.
  • Τοποθέτηση κουφωμάτων αλουμινίου με διπλούς υαλοπίνακες με θερμοδιακοπή.
  • Τοπική αντικατάσταση κατεστραμμένων υαλότουβλων.
  • Λειτουργική αναβάθμιση του λεβητοστασίου με την αντικατάσταση κυκλοφορητών, την αντικατάσταση σωληνώσεων και φθαρμένων τμημάτων αυτού.
  • Εγκατάσταση νέων συστημάτων κλιματισμού για τους χώρους γραφείων και πολλαπλών χρήσεων των σχολείων βελτιώνοντας τόσο την ενεργειακή απόδοση των συστημάτων, όσο και την κάλυψη των ψυκτικών αναγκών των εν λόγω χώρων.
  • Αντικατάσταση όλων των φωτιστικών σημείων των κτηρίων με τη χρήση φωτιστικών νέας τεχνολογίας LED.

Τα χρήματα που διεκδικεί ο Δήμος για τις παραπάνω εργασίες αγγίζουν τα 500.000 ευρώ.

«Δίνουμε συνέχεια στη διαρκή καμπάνια για την ενεργειακή αναβάθμιση των δημοτικών κτηρίων της πόλης, με στόχο, σε βάθος όχι πολλών χρόνων, να μπορέσουμε να ανακαινίσουμε όσο το δυνατό περισσότερα εξοικονομώντας ενέργεια, χρήματα και περιβαλλοντικούς πόρους. Και αυτό το κάνουμε μέσα από τα προσφερόμενα χρηματοδοτούμενα προγράμματα, όπως άλλωστε ξεκινήσαμε να κάνουμε στα πρώτα σχολεία με το πρόγραμμα “Εξοικονομώ”, όπως θα κάνουμε το επόμενο διάστημα στο δημοτικό γυμναστήριο της οδού Καζαντζάκη μέσα από το πακέτο που εξασφαλίσαμε από το πρόγραμμα Φιλόδημος, όπως στοχεύουμε να κάνουμε υποβάλλοντας την πρόταση για το 3ο Δημοτικό και το 6ο Γυμνάσιο. Διαβάζουμε τις απαιτήσεις των καιρών, βρίσκουμε λύσεις και το Ηράκλειο απαντάει βάζοντας το δικό του, έστω μικρό, λιθαράκι στην πρόκληση της κλιματικής αλλαγής», σχολιάζει ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet