Παρέμβαση-λύση από τον Δήμο σε ένα από τα πιο επικίνδυνα κομμάτια της Λ. Ηρακλείου ώστε να διαπλατυνθεί ο δρόμος
Κοινωνία

Παρέμβαση-λύση από τον Δήμο σε ένα από τα πιο επικίνδυνα κομμάτια της Λ. Ηρακλείου ώστε να διαπλατυνθεί ο δρόμος

Παρέμβαση-λύση στο πιο επικίνδυνο, ίσως, σημείο της διαδρομής της Λεωφόρου Ηρακλείου πραγματοποιούν τα συνεργεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής σε συνεργασία με την Περιφέρεια. Συγκεκριμένα, η μάντρα που έβγαινε ως το όριο του δρόμου στο ύψος του αριθμού 345 της Λεωφόρου (λίγο πιο κάτω από τα «Τρία Αστέρια»), στερώντας ακόμα και τον πεζόδρομο από το σημείο, γκρεμίστηκε ώστε να διαπλατυνθεί ο δρόμος, κυρίως όμως να κατασκευαστεί πεζοδρόμιο και έτσι να μπορούν πεζοί και αυτοκίνητα να διέρχονται με περισσότερη ασφάλεια.

Σύμφωνα με τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής, «παρέμβαση εκτελείται μετά και την ωρίμανση του μαραθωνίου ενεργειών, που όλα αυτά τα χρόνια έχει κάνει η δημοτική αρχή του Νίκου Μπάμπαλου, προκειμένου να ξεκινήσει το σύνολο της ανάπλασης της Λεωφόρου Ηρακλείου, με διαπλάτυνση του μεγαλύτερου μήκους της διαδρομής και την ανάλογη κατασκευή πεζοδρομίων».

Η δημοτική αρχή σημειώνει ότι απαιτήθηκε και ολοκληρώθηκε η σύνταξη νέων μελετών, η διευθέτηση όλων των εκκρεμών πολεοδομικών θεμάτων που εκκρεμούσε δεκαετίες, ώστε πλέον το έργο να περάσει στο μέτωπο των ενεργειών της Περιφέρειας Αττικής, αφού, ως διαδημοτικός δρόμος, εκείνη έχει την αρμοδιότητα για την εκτέλεση των προβλεπόμενων έργων. Μέχρι όμως να μπει μπροστά η συνολική παρέμβαση, ο Δήμος προχωρά σε κατά προτεραιότητα διαμόρφωση του παραπάνω, επίμαχου σημείου, το οποίο ήταν το πλέον προβληματικό κατά μήκος της λεωφόρου Ηρακλείου.

Για το συνολικό έργο, ο Νίκος Μπάμπαλος συνεχίζει τις επαφές με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, σχετικά με τις περαιτέρω κινήσεις που πρέπει να γίνουν: την ολοκλήρωση των απαιτούμενων απαλλοτριώσεων και την, ακόλουθη, εκκίνηση των έργων.

Ο Ν. Μπάμπαλος δηλώνει σχετικά:

«Δεν είναι η συνολική λύση, είναι όμως μια παρέμβαση που θα βελτιώσει στρατηγικά την ασφάλεια και τη λειτουργικότητα της λεωφόρου Ηρακλείου στο πιο δύσκολο, ίσως, κομμάτι της. Μέχρι να ξεκινήσει η Περιφέρεια Αττικής τα έργα διαπλάτυνσης και ανάπλασης σε όλο το μήκος της λεωφόρου, επεμβαίνουμε στο επικίνδυνο αυτό σημείο της για να πλατύνουμε τον δρόμο και να φτιάξουμε πεζοδρόμιο, ώστε αυτοκίνητα, κυρίως όμως οι πεζοί να κινούνται με ασφάλεια. Προφανώς δεν σταματάμε να διεκδικούμε να ξεκινήσει το μεγάλο έργο της συνολικής ανάπλασης, το οποίο είναι και ο μεγάλος μας στόχος».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet