Πιο κοντά στον ψηφιακό κόσμο φέρνει τους Ηρακλειώτες ο Δήμος
Κοινωνία

Πιο κοντά στον ψηφιακό κόσμο φέρνει τους Ηρακλειώτες ο Δήμος

Τη διεύρυνση των προγραμμάτων δωρεάν εκμάθησης χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή και του διαδικτύου δρομολογεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για ακόμα περισσότερους Ηρακλειώτες.

Μετά τον επιτυχημένο κύκλο μαθημάτων της δομής που απευθύνθηκε στα μέλη των δημοτικών ΚΑΠΗ, ο Δήμος σκοπεύει να φέρει στην πόλη την «Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο», πρόγραμμα το οποίο προσφέρει εκπαίδευση Η/Υ για όλους τους πολίτες άνω των 50 ετών.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν η ΜΚΟ 50Plus Ελλάς και η Cosmote. Σε συνεργασία με τους συνεργαζόμενους δήμους, δημιουργούνται τμήματα εκμάθησης, για όσους δημότες δηλώσουν συμμετοχή, στις βασικές γνώσεις των ηλεκτρονικών υπολογιστών, ώστε να καρπωθούν τα οφέλη που μπορούν να τους προσφέρουν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές στην καθημερινή τους ζωή και να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους.

Για τις προοπτικές υιοθέτησης του προγράμματος από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής συζήτησαν σε πρόσφατη συνάντηση στο δημαρχείο ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Μαρία Παντερή, ο υπεύθυνος για τα ΚΑΠΗ, δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Οικονομίδης, η διευθύντρια της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, Μαίρη Καραμπέτσου, με τον υπεύθυνο για την εκπόνηση του προγράμματος από πλευράς 50Plus, δρ. Δημήτρη Καμπανάρο, και τον εκπρόσωπο της Cosmote Γιάννη Μήτσιο.

Αμφότερες οι πλευρές εκδήλωσαν ζωηρό ενδιαφέρον για τη συμμετοχή του Δήμου στην «Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο», θέμα το οποίο θα τεθεί προς έγκριση σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης ώστε το πρόγραμμα να ξεκινήσει και ακόμα περισσότεροι Ηρακλειώτες να μπορέσουν να εκπαιδευτούν στα ηλεκτρονικά μέσα που απαιτεί η σύγχρονη εποχή.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet