Πιο… φωτεινό θα γίνει σε λίγο καιρό το Ηράκλειο Αττικής
Κοινωνία

Πιο… φωτεινό θα γίνει σε λίγο καιρό το Ηράκλειο Αττικής

Τη σύμβαση χρηματοδότησης για την αντικατάσταση του δημοτικού φωτισμού στο Ηράκλειο με σύγχρονα συστήματα φωτισμού τύπου «LED» υπέγραψε ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, στα γραφεία του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Πλέον, το έργο μπαίνει στην τελική ευθεία και όπως σημειώνει ο Δήμος «εάν όλα πάνε καλά, η πόλη θα αποκτήσει μέσα στο επόμενο διάστημα καινούργια φώτα».

Η δημοτική αρχή διεκδίκησε και πέτυχε το Ηράκλειο να ενταχθεί στο πρόγραμμα του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για την εξοικονόμηση ενέργειας. Με τη συγκεκριμένη παρέμβαση τα οφέλη θα είναι πολλαπλά, όπως σημειώνει ο Δήμος, καθώς αφ’ ενός οι γειτονιές θα γίνουν πιο φωτεινές και πιο ασφαλείς και αφ’ ετέρου, με τη χρήση των νέων συστημάτων, η κατανάλωση ενέργειας και το κόστος της ηλεκτροδότησης του δημοτικού δικτύου θα πέσει αισθητά, γεγονός που είναι περιβαλλοντικά φιλικότερο, ενώ παράλληλα αφήνει περιθώρια για περαιτέρω μείωση των δημοτικών τελών σε βάθος χρόνου. Η αντικατάσταση των σημερινών λαμπτήρων φωτισμού με λαμπτήρες «LED» θα οδηγήσει σε μείωση από 80% ως και 90% της απαιτούμενης ενέργειας και των αντίστοιχων δαπανών.

«Στόχος και ευχή όλων να τελειώσει γρήγορα η περιπέτεια με τον κορονοϊό και να βγούμε και πάλι στο φως. Εμείς φροντίζουμε, λοιπόν, η επόμενη μέρα να βρει την πόλη μας φωτεινή όσο ποτέ. Υπάρχει αύριο και εμείς δεν σταματάμε να δουλεύουμε για αυτό», δήλωσε ο κ. Μπάμπαλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet