Πραγματοποιήθηκε η 2η συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης για παιδιά Νηπιαγωγείου
Κοινωνία

Πραγματοποιήθηκε η 2η συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης για παιδιά Νηπιαγωγείου

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 1η Νοεμβρίου 2017 η δεύτερη συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης για παιδιά Νηπιαγωγείου, στο παιδικό τμήμα της Βιβλιοθήκης Δήμου Ηρακλείου Αττικής, με συντονίστρια την αφηγήτρια παραμυθιών Σταυρούλα Φραγκουδάκη.

Στη συνάντηση διαβάστηκε το παραμύθι «Η σκάλα της αγάπης» της Γιολάντας Τσορώνη-Γεωργιάδη. Ένα βιβλίο που προάγει τη συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών. Το μήνυμα που πήραν τα παιδιά από το βιβλίο ήταν ότι με τη συνεργασία κάνεις τα αδύνατα δυνατά. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Λέσχης, «για να εξασφαλίσουν τα παιδιά υγιή ζωή, θεμελιωμένη σε αποτελεσματικές σχέσεις, πρέπει να καλλιεργήσουν την ενσυναίσθηση, την ικανότητα, δηλαδή να μπαίνουν στη θέση των άλλων».

Στη συνέχεια η αφηγήτρια και τα παιδιά συζήτησαν την ιστορία που διάβασαν, ώστε φεύγοντας τα παιδιά να έχουν καταλάβει πως όλοι μαζί μπορούν να καταφέρουν το ακατόρθωτο. Επίσης, ζωγράφισαν εικόνες που τα εντυπωσίασαν από το παραμύθι και δανείστηκαν βιβλία για το σπίτι.

Στο τέλος, όπως επισηναίνεται στην ανακοίνωση, τα παιδιά υποσχέθηκαν ότι ώσπου να ξανασυναντηθούν θα έχουν κάνει πράξη ότι έμαθαν από τη συνάντηση αυτή, δηλαδή τη συνεργασία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet