Πρόσκληση στρατευσίμων που γεννήθηκαν το 2001 για κατάθεση Δελτίου Απογραφής
Κοινωνία

Πρόσκληση στρατευσίμων που γεννήθηκαν το 2001 για κατάθεση Δελτίου Απογραφής

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ενημερώνει τους πολίτες ότι σύμφωνα με το υπ΄ αρ. Φ 430/110/26513/Σ.11372/07-12-2017 έγγραφο της Στρατολογικής Υπηρεσίας Ανατολικής Αττικής, οι στρατεύσιμοι που γεννήθηκαν το έτος 2001 (κλάσεως 2022), υποχρεούνται να καταθέσουν στις αρμόδιες Στρατολογικές Υπηρεσίες, Δελτίο Απογραφής (ΔΑ) από 2 Ιανουαρίου 2019 μέχρι 1η Απριλίου 2019.

Η συμπλήρωση και κατάθεση του Δελτίου Απογραφής είναι δυνατόν να πραγματοποιείται είτε στις Στρατολογικές Υπηρεσίες του τόπου διαμονής των ενδιαφερομένων είτε στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες ή στις αρμόδιες Ελληνικές Προξενικές Αρχές του τόπου διαμονής τους, για όσους διαμένουν στο εξωτερικό.

Οι στρατεύσιμοι κατά την προσέλευσή τους, οφείλουν να προσκομίσουν οπωσδήποτε  πρωτότυπα ή ευκρινή φωτοαντίγραφα από τα κάτωθι:

  • Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή ελληνικό διαβατήριο
  • Βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ, η οποία εκδίδεται από την αρμόδια ΔΟΥ.
  • Βεβαίωση ΑΜΚΑ, η οποία εκδίδεται από το δικτυακό τόπο www.amka.gr
  • Εφόσον οι στρατεύσιμοι έχουν προβλήματα υγείας, για τα οποία πιθανολογείται η ακαταλληλότητα για στράτευση, μπορούν να υποβάλλουν ιατρικές γνωματεύσεις ή βεβαιώσεις, στις οποίες θα περιγράφεται με σαφήνεια η πάθησή τους.

Ειδικά, οι διαμένοντες στο εξωτερικό, εφόσον δε διαθέτουν κάποιο από τα ανωτέρω δικαιολογητικά, θα πρέπει να προσκομίσουν επίσημα ξενόγλωσσα έγγραφα απόδειξης της ταυτοπροσωπίας τους.

Εφόσον οι στρατεύσιμοι κωλύονται για οποιονδήποτε λόγο, η κατάθεση του Δελτίου Απογραφής μπορεί να γίνει μέσω ειδικού πληρεξούσιου (η πληρεξουσιότητα θα πρέπει να αποδεικνύεται εγγράφως).

Επίσης, οι στρατεύσιμοι, ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής τους, οφείλουν να γνωστοποιούν υποχρεωτικά κατά την κατάθεση του Δελτίου Απογραφής, τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου (e-mail). Για οποιαδήποτε ερωτήματα ή επιπρόσθετες πληροφορίες οι στρατεύσιμοι μπορούν να απευθύνονται στις Υπηρεσίες κατάθεσης του Δελτίου Απογραφής.

Η μη κατάθεση του Δελτίου Απογραφής εντός της παραπάνω προθεσμίας συνεπάγεται διοικητικές κυρώσεις για τους παραβάτες  (μηνιαία ή δίμηνη στρατιωτική υποχρέωση σε περίπτωση εκπρόθεσμης ή μη υποβολής αντίστοιχα).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet