Π. Βλασσόπουλος: Ουδείς είπε όχι στην απόκτηση του κτήματος Φιξ
Κοινωνία

Π. Βλασσόπουλος: Ουδείς είπε όχι στην απόκτηση του κτήματος Φιξ

Τα μεγάλα ζητήματα της πόλης και τα προβλήματα της καθημερινότητας ήταν αυτά που έφεραν την σύγκλιση των δύο παρατάξεων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής ΑΚΕΠ-Συνεργασία υπό τον Παντελή Βλασσόπουλο και «Μαζί Ηράκλειο» με επικεφαλής τον Γιώργο Παπαδημητρίου, ενόψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών.

Αυτό δήλωσε ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής και νυν επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Παντελής Βλασσόπουλος, σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, που παραχώρησε αποκλειστικά στον «Επικοινωνία 94FM» και τις «Δημοτικές Διαπλοκές».

Ο ίδιος αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα απόκτησης του κτήματος ΦΙΞ από το Δήμο, υπογραμμίζοντας πως χάθηκε μια ιστορική ευκαιρία να αποκτηθεί ο χώρος χωρίς να επιβαρυνθούν οικονομικά οι Ηρακλειώτες.

«Δεν πιστεύω πως υπάρχει δημότης που να έλεγε όχι στην απόκτηση του κτήματος ΦΙΞ. Εμείς είπαμε ναι στην απόκτηση και μάλιστα συνταχθήκαμε με την συγκεκριμένη πρόταση που κατέθεσε ο κ. Ζαχάρος από την Λαϊκή Συσπείρωση, να το αποκτήσει το Υπουργείο Πολιτισμού και να δώσει την χρήση του χώρου στον Δήμο μας. Δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί η δημοτική αρχή επέλεξε σε έναν καταχρεωμένο Δήμο να προσθέσει 6,5 εκατ. ευρώ επιπλέον χρέος», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βλασσόπουλος.

Ακολούθως, ο επικεφαλής της ΑΚΕΠ-Συνεργασία έθιξε τα μεγάλα ζητήματα της πόλης, όπως την υπογειοποίηση της Μελίνας Μερκούρη, την επέκταση της Κύμης και τις εργασίες στα σεισμόπληκτα σχολεία, ενώ ταυτόχρονα κατήγγειλε πως δεν τηρούνται προς όλους τους δημοτικούς συμβούλους οι κανόνες λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Δεν μπορεί ο ομιλητής να έχει συγκεκριμένο χρόνο ομιλίας και ο δήμαρχος απεριόριστο χρόνο. Δεν τηρούνται προς όλους οι κανόνες του Δ.Σ. Δεν μπορεί να υπάρχει αυτή η ανισότητα», ήταν τα λόγια του Παντελή Βλασσόπουλου.

Ο ίδιος τέλος δεν δίστασε να καταγγείλει για ακόμα μία φορά τις ρυθμίσεις Θεοδωρικάκου περί κυβερνησιμότητας των Δήμων, μετά και την τελευταία απόφαση του ΣτΕ.

«Από την πρώτη στιγμή είχαμε καταγγείλει τον Αντικλεισθένη και είχαμε κάνει και σχετική εκδήλωση μαζί και με άλλες παρατάξεις στη Βίλα Στέλλα. Ήταν ό,τι χειρότερο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς τα 2/3 των Δήμων έχουν λειτουργήσει σε αυτή τη θητεία με αποφάσεις της μειοψηφίας», δήλωσε ο κ. Βλασσόπουλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet