Σειρά ομιλιών για την κατάθλιψη από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής
Κοινωνία

Σειρά ομιλιών για την κατάθλιψη από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Η κατάθλιψη παραμένει μία σύγχρονη μάστιγα που αγγίζει ανθρώπους όλων των ηλικιών, της οποίας η μόνη διέξοδος είναι η αναζήτηση βοήθειας από ειδικούς που μπορούν να συνδράμουν στον ασθενή. Όμως πρώτο, απαραίτητο βήμα είναι να εντοπιστεί, ει δυνατό στο αρχικό της στάδιο, είτε από τον ίδιο τον ασθενή, είτε από το περιβάλλον του. Σε αυτή την κατεύθυνση, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, μέσα από το Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας, Ισότητας Φύλων και Απασχόλησης της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, διοργανώνει την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, στις 17:30, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου & Νεότητος) δράση με σειρά από ομιλίες και παρουσιάσεις που προσεγγίζουν την κατάθλιψη σε όλες τις ηλικίες και εξηγούν πώς αντιμετωπίζουμε τη νόσο. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Στο πρόγραμμα της δράσης περιλαμβάνονται οι ομιλίες:

  • «Η κατάθλιψη στα παιδιά και τους εφήβους», από την Κωνσταντίνα Μαγκλάρα (επίκουρη καθηγήτρια Παιδοψυχιατρικής, Β΄ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική, ΕΚΠΑ, Νοσοκομείο “Αττικόν”, ΕΠΑΨΥ)
  • «Η κατάθλιψη ως παράγοντας ωρίμανσης στην ψυχαναλυτική θεώρηση» από την Έλενα Αμμολοχίτου (Κλινική ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αναλυτικής, Ομαδικής & Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας, Mcs Διοίκηση Μονάδων Υγείας, Προϊσταμένη Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας Ισότητας Φύλων & Απασχόλησης)
  • «Κατάθλιψη μετά την πανδημία και ψυχική ανθεκτικότητα» από τη Δήμητρα Τσικνή (ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια, Mcs Κλινικής Ψυχολογίας)
  • «Η κατάθλιψη στην τρίτη ηλικία» από τη Σταυρούλα Σουλτάνη (ψυχολόγος, συντονίστρια Ομάδων Σχολών Γονέων, Mcs Διαχείριση Γήρανσης & Χρόνιων Νοσημάτων)
  • «Η κατάθλιψη στη σχολική ηλικία», από την Άννα Μελαδάκη (Κοινωνική Λειτουργός, Συντονίστρια Ομάδων Σχολών Γονέων)

Συντονίζει η Δήμητρα Μπαλαρή, δημοσιογράφος του δημοτικού ραδιοφώνου «Επικοινωνία 94FM», αναλυτική γραφολόγος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet