Σε ετοιμότητα δηλώνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για την αντιμετώπιση της επερχόμενης κακοκαιρίας
Κοινωνία

Σε ετοιμότητα δηλώνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για την αντιμετώπιση της επερχόμενης κακοκαιρίας

Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα και, αντίστοιχη, επιφυλακή για τις ερχόμενες ημέρες, κατά τις οποίες η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προβλέπει επιδείνωση του καιρού με έντονη βροχόπτωση και καταιγίδες, τίθεται ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή.

Ειδικότερα, η δημοτική αρχή επισημαίνει ότι ήδη έχει γίνει η κατάλληλη προετοιμασία για την υποδοχή της περιόδου των βροχών με κυριότερες ενέργειες τη μέριμνα της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος για το κλάδεμα δένδρων που τυχόν να προκαλέσουν πρόβλημα, ενώ τα συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας έχουν φροντίσει για τον καθαρισμό των φρεατίων απορροής των υδάτων της βροχής.

Η δημοτική αρχή υπογραμμίζει πως σημαντικός παράγοντας στη θωράκιση της πόλης είναι και τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σε στρατηγικά σημεία του Ηρακλείου (Κάτω Ψαλίδι, Ηπειρώτικα, Παλαιό Ηράκλειο κα), τα οποία παλαιότερα παρουσίαζαν προβλήματα με κάθε έντονη βροχόπτωση.

Παράλληλα, ο Δήμος έχει έρθει σε επαφή με την ΣΤΑΣΥ ώστε να εξασφαλισθεί η αντιπλημμυρική ετοιμότητα των μηχανημάτων απορροής υδάτων της υπόγειας διάβασης του σταθμού ΗΣΑΠ στο κέντρο της πόλης.

Τέλος, η δημοτική αρχή αναφέρει ότι με τη συνεργασία ΣΤΑΣΥ – Δήμου έχει αλλάξει και ισχυροποιηθεί ο εν λόγω μηχανισμός ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται με επάρκεια στην ένταση των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet