Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ηρακλείου Αττικής για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων συμμετέχει ο ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης»
Κοινωνία

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ηρακλείου Αττικής για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων συμμετέχει ο ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης»

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων θα συμμετάσχει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης», καλώντας τους συλλόγους διδασκόντων, την Ένωση Γονέων Ηρακλείου και τα Δ.Σ. των συλλόγων γονέων να θέσουν και εκείνοι από τη μεριά τους τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Ο ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης» αναφέρει σχετικά:

Ο Σύλλογός μας “Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ” εκτιμώντας τα σοβαρά και επείγοντα ζητήματα που έχουν προκύψει στα σχολεία του δήμου Ηρακλείου τα τελευταία χρόνια ζήτησε από την αρχή της χρονιάς την έκτακτη μονοθεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηρακλείου για την παιδεία (σχολικές μονάδες) για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε εκείνα τα μέτρα που θα δημιουργήσουν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για μια σχολική χρονιά κατά την οποία θα καλύπτεται το σύνολο των μορφωτικών αναγκών των παιδιών μας και ταυτόχρονα η ασφάλειά τους.

Η δημοτική αρχή Ηρακλείου που κυριολεκτικά “κωφεύει” μπροστά στα τεράστια κτηριακά προβλήματα των σχολικών μονάδων της πόλης, παρά τις παρεμβάσεις και τις επισημάνσεις που έχουν γίνει από πλευράς των διευθύνσεων των σχολείων και του Συλλόγου μας “Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ” Μαθητές, εκπαιδευτικοί και βοηθητικό προσωπικό κινδυνεύουν την ώρα λειτουργίας τους.

Ο κατάλογος με τα προβλήματα είναι μακρύς: σχολεία εργοτάξια που πηγαινοέρχονται στα προκάτ, αίθουσες που πλημμυρίζουν, ταβάνια να πέφτουν, στέγαστρα να καταρρέουν κλπ . Εδώ και καιρό είμαστε αντιμέτωποι με την κυβερνητική πολιτική της κρατικής υποχρηματοδότησης, της ελλιπούς συντήρησης και της αδιαφορίας πραγματοποίησης συστηματικών κτηριακών ελέγχων των σχολικών μονάδων. Η ευθύνη συντήρησης των σχολικών κτιρίων έχει γίνει μπαλάκι ανάμεσα στα υπουργεία, στην Κτ.Υπ. και τη δημοτική αρχή Ηρακλείου.

Καλούμε όλους τους συλλόγους διδασκόντων να καταγράψουν τα προβλήματα λειτουργίας τους και να καταθέσουν στη συνεδρίαση του Δ.Σ., την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, στις 19:00, από τους διευθυντές, τις διευθύντριες και τις προϊστάμενες (υπάρχει η δυνατότητα παρέμβασης).

Καλούμε την Ένωση Γονέων Ηρακλείου και τα Δ.Σ. των συλλόγων γονέων να θέσουν και εκείνοι από τη μεριά τους τα προβλήματα που δυσχεραίνουν τη λειτουργία των σχολικών μονάδων που φοιτούν τα παιδιά τους.

Καλούμε τους συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μας αφορά όλους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet