Στο Σχέδιο Πόλης το Κάτω Ψαλίδι – Δικαιώνεται το πάγιο αίτημα των πολιτών και οι προσπάθειες του Δήμου Ηρακλείου
Κοινωνία

Στο Σχέδιο Πόλης το Κάτω Ψαλίδι – Δικαιώνεται το πάγιο αίτημα των πολιτών και οι προσπάθειες του Δήμου Ηρακλείου

Στο Σχέδιο Πόλης μπήκε το τμήμα της περιοχής στο Κάτω Ψαλίδι (Π.Ε.7), που περιλαμβάνεται μέσα στα όρια των οδών ανατολικά  Παπαϊωάννου, Λεωφόρου Κύμης, Μαρ. Αντύπα & γραμμές Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου, σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύεται στο ΦΕΚ 174/27-8-2018. «Με αυτή την απόφαση ικανοποιείται ένα αίτημα 25 και πλέον ετών για τους κατοίκους και τους ιδιοκτήτες ακινήτων της περιοχής -ως επί το πλείστον μικρές ιδιοκτησίες- δικαιώνονται  δε ταυτόχρονα οι μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής και ιδιαίτερα η παρούσα δημοτική αρχή και ο δήμαρχος προσωπικά, η οποία, από την πρώτη ημέρα της θητείας της, έβαλε σε προτεραιότητα την επίτευξη αυτού του στόχου», αναφέρεται από το γραφείο Τύπου του Δήμου.

Το εγκεκριμένο, πλέον, πολεοδομικό σχέδιο καθορίζει τους οικοδομήσιμους χώρους στους οποίους επιτρέπονται χρήσεις γενικής κατοικίας, τις οδούς, τους πεζοδρόμους και τους κοινοχρήστους χώρους πρασίνου (όπως φαίνεται στο σχεδιάγραμμα).

Πολεοδομικό Σχέδιο Κάτω Ψαλίδι Ηρακλείου Αττικής.

Με την ένταξη της περιοχής στο Σχέδιο Πόλης αφ’ ενός οι Ηρακλειώτες μπορούν πλέον να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους σύμφωνα με τον σχεδιασμό και όπως αυτοί κρίνουν κατάλληλα και αφ’ ετέρου ο Δήμος θα ξεκινήσει, σε συνεργασία με τους κατοίκους, τη δημιουργία υποδομών που θα εξισώσουν την περιοχή με τις υπόλοιπες γειτονιές του Ηρακλείου.

Παράλληλα, με την ίδια απόφαση, επικυρώνεται ο καθορισμός των οριογραμμών του τμήματος του ρέματος «Φιλικής Εταιρείας» που περνά από την εν λόγω περιοχή.

«Η ένταξη του συγκεκριμένου τμήματος από το Κάτω Ψαλίδι στο Σχέδιο Πόλης αποτελεί ιστορική στιγμή για τον Δήμο μας. Με σοβαρότητα, σχέδιο και προγραμματισμό, κινηθήκαμε από τις πρώτες ημέρες τις διοίκησής μας μεθοδικά, κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες -με τη σύνταξη των απαιτούμενων μελετών και λαμβάνοντας τις αποφάσεις που χρειάζονταν- για να καταλήξουμε να δικαιωθεί ένα πάγιο αίτημα δεκαετιών των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι, άνθρωποι με μικρές περιουσίες κυρίως, θα έχουν πλέον τις ίδιες δυνατότητες με τους υπόλοιπους Ηρακλειώτες.

»Εκπληρώσαμε ακόμα μια υπόσχεσή μας προς τους δημότες. Ευχαριστώ θερμά τους συνεργάτες μου στον Δήμο και ιδιαίτερα τον διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίες και τον προϊστάμενο του Τμήματος Πολεοδομίας, για τον αγώνα δρόμου που κάναμε μαζί. Επόμενος στόχος είναι να διαμορφώσουμε τη γειτονιά σύμφωνα με τα πρότυπα της πράσινης, φιλικής προς τον πολίτη και ανθρώπινης πόλης, πρότυπα που έχουμε για όλο το Ηράκλειο», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet