Συγχαρητήρια δημάρχου Ν. Μπάμπαλου στους μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου
Κοινωνία

Συγχαρητήρια δημάρχου Ν. Μπάμπαλου στους μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, επισκέφθηκε το 3ο Δημοτικό για να γνωρίσει την ομάδα των νικητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Αττικής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής.

Υπενθυμίζεται ότι οι οι μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου κατέλαβαν τη 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής, που διεξήχθη την περασμένη Κυριακή στο Ολυμπιακό Κλειστό του Γαλατσίου, διαγωνιζόμενοι με την ομάδα Crazy Builders και την κατασκευή Thera. Την ομάδα απαρτίζουν 6 μαθητές: Άγγελος Ζάγκλης, Βασίλης Καραμπέκιος, Βαγγέλης Κολυμπίρης, Δημήτρης Κυλίτης, Κωνσταντίνος Παναγόπουλος, Κωνσταντίνος Παντίδος και ο προπονητής – καθηγητής πληροφορικής Μανόλης Οικονομάκης.

Η ομάδα του σχολείου του Ηρακλείου διακρίθηκε ανάμεσα σε 300 συμμετοχές από όλη τη χώρα, ξεχωρίζοντας για την καινοτομία της ιδέας της και την ποιότητα της κατασκευής. Τα παιδιά προσομοίωσαν πώς θα μπορούσε να λειτουργεί με ρομπότ η συλλογή υλικών στον πλανήτη Άρη για την ανέγερση εγκαταστάσεων που θα φιλοξενούσαν μια μελλοντική επιστημονική αποστολή ανθρώπων.

Ο δήμαρχος συνεχάρη τα παιδιά για την επιτυχία τους, τονίζοντας: «Ένα μεγάλο μπράβο σε αυτούς τους μικρούς Ηρακλειώτες που διακρίθηκαν χάρη στη διάθεση για γνώση, στην ομαδικότητα, στο πνεύμα συνεργασίας, αποδεικνύοντας ότι η πόλη γεννά μυαλά, γεννά ελπίδα. Είναι αυτονόητο ότι ο Δήμος και η δημοτική Αρχή είναι στο πλευρό όλων των παιδιών της πόλης, για να τα βοηθά ν’ αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, να χτίσουν ένα λαμπρότερο μέλλον».

Επίσης, ο δήμαρχος υποσχέθηκε στα παιδιά ότι σύντομα ο Δήμος θα διοργανώσει ένα event για να μπορέσουν να συστήσουν τη δημιουργία τους και στα υπόλοιπα σχολεία του Ηρακλείου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet