Συνάντηση Γ. Παπαδημητρίου με την Ένωση Συλλόγων Γονέων – Μαθητών Δήμου Ηρακλείου Αττικής
Κοινωνία

Συνάντηση Γ. Παπαδημητρίου με την Ένωση Συλλόγων Γονέων – Μαθητών Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Το απόγευμα της Πέμπτης 1η Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας ανάμεσα στο προεδρείο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων – Μαθητών του Δήμου Ηρακλείου Αττικής και τον υποψήφιο δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής Γιώργο Παπαδημητρίου. Τον συγκεκριμένο φορέα εκπροσώπησαν ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Βασίλης Στέφας, ο γενικός γραμματέας, Μάνος Χρυσός, ο υπεύθυνος της Γραμματείας Οργανωτικού, Παναγιώτης Ασπροδίνης, και ο ταμίας, Παύλος Ψυλλάκης. Εκ μέρους του δημοτικού συνδυασμού στη συνάντηση παρευρέθηκε και συμμετείχε ο κ. Αθανάσιος Μήνας, διευθυντής του 12ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Αττικής.

Η συνάντηση με το Δ.Σ. του συγκεκριμένου φορέα, εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών που έχει ξεκινήσει ο κ. Γιώργος Παπαδημητρίου με τις συλλογικότητες και του φορείς του Ηρακλείου Αττικής. «Πρόκειται για συνάντηση ουσίας με στόχο την καλλιέργεια σχέσεων επικοινωνίας και εμπιστοσύνης με τους ανθρώπους που συναποτελούν το κοινωνικό ιστό της πόλης μας» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του συνδυασμού.

Κατά τη συνάντηση αναδείχθηκαν όλα τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν τους γονείς και τη μαθητική κοινότητα του Ηρακλείου Αττικής. Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν, όπως επισημαίνει ο συνδυασμός:

  • Η ενίσχυση της λειτουργίας της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και των Σχολικών Επιτροπών.
  • Οι αυξανόμενες καθημερινές λειτουργικές και επισκευαστικές ανάγκες των σχολικών μονάδων του Δήμου.
  • Η αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής και του απαραίτητου εξοπλισμού των σχολείων.
  • Η άμεση και αποτελεσματική διαχείριση των μικροεπισκευαστικών αναγκών των σχολείων, από τις υπηρεσίες του Δήμου.
  • Ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός των αναγκαίων εργασιών συντήρησης των σχολείων στο Ηράκλειο, όπως το βάψιμο των σχολείων, η ενεργειακή τους αναβάθμιση και η ενίσχυση της λειτουργικότητάς τους έναντι σεισμικού κινδύνου, κεραυνών και φωτιάς.
  • Η προστασία των σχολείων κατά τις ώρες μη λειτουργίας των σχολείων και η αντιμετώπιση των ανησυχητικών φαινομένων φθορών που παρατηρούνται στα σχολεία του Δήμου (ιδιαιτέρως κατά τις βραδινές ώρες και τα Σαββατοκύριακα).
  • Ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός δημιουργίας χώρων άθλησης, ύστερα από διαβούλευση με τη σχολική κοινότητα και την τοπική κοινωνία.

«Για εμάς, τα σχολεία του Δήμου και οι ανάγκες τους, είναι πεδίο κοινών προσπαθειών. Eίναι προτεραιότητά μας. Δεν είναι χώρος εξυπηρέτησης μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, ούτε ανούσιων αντιπαραθέσεων» επισημαίνει ο συνδυασμός.

Μετά το πέρας της συνάντησης με το Δ.Σ. της Ένωσης, ο κ. Παπαδημητρίου έκανε την ακόλουθή δήλωση: «Ευχαριστούμε την Ένωση Γονέων Ηρακλείου Αττικής, και τον πρόεδρό της κ. Βασίλη Στέφα, για την ανταπόκριση στο αίτημά μας για ουσιαστική ενημέρωση και συνεργασία. Συνεχίζουμε αδιάκοπα την προώθηση ουσιαστικών και διμερών σχέσεων με τους φορείς του Ηρακλείου Αττικής. Άμεση προτεραιότητά μας είναι η αύξηση των κονδυλίων για την κάλυψη των καθημερινών λειτουργικών και επισκευαστικών αναγκών των σχολικών μονάδων του Ηρακλείου, όπως και η ουσιαστική ενίσχυση της θεσμικής λειτουργίας των οργάνων που υποστηρίζουν τη λειτουργία των σχολείων μας. 

»Διαπιστώνουμε, επίσης, με λύπη ότι τα φαινόμενα φθορών, τις ώρες μη λειτουργίας των σχολείων, έχουν ενταθεί τα τελευταία χρόνια. Η επαφή και ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την ενιαία και αποτελεσματική αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών, είναι για εμάς, μονόδρομος».

Κλείνοντας, ο κ. Παπαδημητρίου επισήμανε: «Είναι πλέον εμφανές ότι η σημερινή διοίκηση χρησιμοποιεί τον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης για καλλιέργεια εντυπώσεων και παραγωγή μικροπολιτικής. Ιδιαιτέρως, ανησυχούμε για το γεγονός ότι ο δήμαρχος έχει εξαγγείλει τη δημιουργία τριών γυμναστηρίων μέσα σε αύλειους χώρους σχολείων, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία ενημέρωση και χωρίς να υπάρξει ίχνος διαβούλευσης με τους εμπλεκόμενους φορείς για το είδος, τη σκοπιμότητα κατασκευής τους και τις συνέπειες που θα έχει η κατασκευή τους στα προαύλια των σχολείων. Ο τρόπος που χειρίζεται η διοίκηση το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι απλώς μη ανεκτός, είναι απαράδεκτος».

Σύμφωνα με τον συνδυασμό το θέμα των σχολείων αποτελεί προτεραιότητά του. «Για εμάς η ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου, της τοπικής κοινωνίας, της σχολικής κοινότητας και η επιδίωξη συναίνεσης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης, είναι πρωταρχικής σημασίας. Ραντεβού στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου θα φέρουμε συγκροτημένα και συνολικά τα ζητήματα που απασχολούν την κοινότητα των γονέων και των μαθητών στο Ηράκλειο!» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet