Συνάντηση δημάρχου Ηρακλείου Αττικής με τη γ.γ. του υπ. Παιδείας για τη φιλοξενία 4χρονων σε δομές προσχολικής αγωγής
Κοινωνία

Συνάντηση δημάρχου Ηρακλείου Αττικής με τη γ.γ. του υπ. Παιδείας για τη φιλοξενία 4χρονων σε δομές προσχολικής αγωγής

Τη διαβεβαίωση ότι κανένα 4χρονο παιδί δημοτών Ηρακλείου Αττικής δεν θα μείνει εκτός δομών προσχολικής αγωγής πήρε ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, από τη γενική γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα, σε συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές στο υπουργείο.

Μετά την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να μην εφαρμοστεί πλήρως στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής (μαζί με άλλους) η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση, ο δήμαρχος επεδίωξε τη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για να διερευνηθούν λύσεις ώστε να καλυφθούν οι οικογένειες που δεν θα φοιτήσουν τα παιδιά τους στο προνήπιο των δημόσιων νηπιαγωγείων.

Η κ. Γκίκα ενημέρωσε τον δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής, Νίκο Μπάμπαλο, ότι εντός των επόμενων ημερών θα εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία θα δίνονται voucher στους Ηρακλειώτες γονείς που δεν θα στείλουν τα παιδιά τους στο δημόσιο νηπιαγωγείο προκειμένου να τα εγγράψουν, με επιδότηση τροφείων, σε παιδικούς σταθμούς ή στα προνηπιακά τμήματα ιδιωτικών νηπιαγωγείων.

Παράλληλα, ο δήμαρχος ζήτησε από τη γενική γραμματέα να ενταθεί η συνεργασία Δήμου και υπουργείου για την κατάλληλη προετοιμασία των νηπιαγωγείων της πόλης προκειμένου το μέτρο της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης να εφαρμοστεί ομαλά από την επόμενη πλέον σχολική περίοδο 2020 – 2021.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet