Συνεχίζει τις κατ’ οίκον διανομές στις ομάδες υψηλού κινδύνου το Κοινωνικό Παντοπωλείο Ηρακλείου
Κοινωνία

Συνεχίζει τις κατ’ οίκον διανομές στις ομάδες υψηλού κινδύνου το Κοινωνικό Παντοπωλείο Ηρακλείου

Η διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου Αττικής πραγματοποιεί νέα διανομή στους δικαιούχους των προγραμμάτων του Κοινωνικού Παντοπωλείου από τη Δευτέρα 6 έως και την Παρασκευή 10 Απριλίου. Αφορμή στην τροποποίηση της δράσης των συγκεκριμένων δομών αποτελεί η στήριξη που απαιτείται, με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες της πόλης, εν μέσω των έκτακτων μέτρων για την προστασία από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Η διανομή των πακέτων, όπως ενημερώνει ο Δήμος, θα γίνει με του εξής δύο τρόπους:

  • Στους πολίτες οι οποίοι ανήκουν στις ομάδες κινδύνου και δεν πρέπει καθόλου να μετακινηθούν προκειμένου να προφυλάξουν την υγεία τους (ηλικιωμένοι και άτομα με υποκείμενα νοσήματα), θα σταλούν τα προϊόντα στο σπίτι τους.
  • Όλοι οι υπόλοιποι δικαιούχοι έχουν ειδοποιηθεί να προσέλθουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, κατανεμημένοι σε ομάδες καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, από τις 8:30 έως τις 14:30 ώστε να παραλάβουν τα παρεχόμενα είδη.

Φυσικά, κατά τη διανομή θα τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα προφύλαξης σημειώνει η δημοτική αρχή.

Παράλληλα, την ίδια περίοδο, θα διατεθεί και η υλική συνδρομή στους φοιτητές δικαιούχους του προγράμματος «Σου Έχω Δέμα», το οποίο υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για να στηρίξει τους πρωτοετείς φοιτητές της πόλης, μέλη οικογενειών με χαμηλό εισόδημα, οι οποίοι σπουδάζουν στην επαρχία.

Παρ’ όλο ότι τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους κρίνεται, από τον Δήμο, ότι είναι αναγκαία η στήριξη αυτών των νέων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet