Τα οφέλη της δωρεάς οργάνων παρουσίασε στο Ηράκλειο Αττικής ο Δ. Στρατούλης
Κοινωνία

Τα οφέλη της δωρεάς οργάνων παρουσίασε στο Ηράκλειο Αττικής ο Δ. Στρατούλης

Η δημοτική παράταξη Ηρακλείου Αττικής ΑΚΕΠ – Συνεργασία διοργάνωσε τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 εκδήλωση – παρουσίαση του βιβλίου του πρώην βουλευτή Δημήτρη Στρατούλη με τίτλο «Όταν γεννιέσαι τρεις φορές». Το βιβλίο είναι αυτοβιογραφικό και ο συγγραφέας αναφέρεται στην περιπέτεια της υγείας του, η οποία τον ανάγκασε να προβεί δύο φορές σε μεταμοσχεύσεις νεφρού.

Κατά την παρουσίαση του βιβλίου αναπτύχθηκαν τόσο από ιατρική, δημοσιογραφική, εκκλησιαστική, αλλά και βιωματική σκοπιά τα οφέλη της μεταμόσχευσης οργάνων και πόσο καθοριστική μπορεί να είναι αυτή τόσο για την ποιότητα όσο και για την ίδια την ζωή του ασθενούς.

Η παράταξη επισημαίνει σχετικά με την εκδήλωση: Θελήσαμε να αναδείξουμε και να προβάλουμε την ανάγκη ενημέρωσης το κόσμου ως προς το θέμα της δωρεάς οργάνων, η οποία στην κυριολεξία μπορεί να σώσει ζωές, καθώς η χώρα μας στατιστικά κατατάσσεται στις τελευταίες θέσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στον τομέα αυτό.  Όπως πολύ σωστά επισημάνθηκε στην εκδήλωση, κάτι τέτοιο δεν συμβαδίζει με τον βαθιά αλτρουιστικό χαρακτήρα του λαού μας, γεγονός που ενισχύει την άποψη ότι ο μικρός αριθμός δοτών οργάνων στην χώρα μας οφείλεται σε ελλιπή πληροφόρηση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet