Το Δ.Σ. Ηρακλείου καθόρισε τον τρόπο χρηματοδότησης απόκτησης του κτήματος ΦΙΞ
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Το Δ.Σ. Ηρακλείου καθόρισε τον τρόπο χρηματοδότησης απόκτησης του κτήματος ΦΙΞ

Μετά την κήρυξη της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, που άνοιξε τον δρόμο της απόκτησης του Κτήματος Φιξ, το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής, έπειτα από εισήγηση της δημοτικής αρχής, αποφάσισε τον τρόπο χρηματοδότησης της αγοράς των 27 στρεμμάτων του ακινήτου και των κτηρίων που είναι εντός του κτήματος. Σύμφωνα με την απόφαση του Σώματος, ο Δήμος αρχικώς θα στηριχθεί στις δικές του δυνάμεις, ενώ παράλληλα εγκρίθηκε η εκκίνηση της διαδικασίας για τη σύναψη δανείου με ευνοϊκούς όρους, προκειμένου να καταβληθεί η αποζημίωση για τον χώρο μέσα στο χρονικό διάστημα που απαιτεί ο Νόμος.

Ταυτόχρονα, θα διερευνήσει, για μια ακόμα φορά, τις προθέσεις της κεντρικής διοίκησης, κάνοντας εκ νέου απόπειρα, βάσει των νέων δεδομένων, να πείσει τα αρμόδια υπουργεία να τον χρηματοδοτήσουν για την αγορά του κτήματος, ώστε αυτό να αποδοθεί ελεύθερο στους Ηρακλειώτες ως χώρος πρασίνου, πολιτισμού και ιστορίας. Στην περίπτωση που ευδοκιμήσει αυτή η προσπάθεια δεν θα προχωρήσει ο δανεισμός.

«Χαιρετίζω τις δηλώσεις για το κτήμα Φιξ, που έκανε στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. Χρειαζόμαστε όμως αποφάσεις και όχι απλές προθέσεις, καθώς οι Ηρακλειώτες έχουν αναμείνει ολόκληρες δεκαετίες για να ανοίξουν οι πόρτες του κτήματος» σχολίασε σχετικώς ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος και πρόσθεσε:

«Θα επιδιώξω να συναντηθώ με τον κ. Γεωργιάδη αμέσως μετά την ανάρρωσή του. Και αυτό θα γίνει με ανοιχτές διαδικασίες, με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στις οποίες απηύθυνα σχετική πρόσκληση. Όμως, παράλληλα επιβάλλεται να συνεχίσουμε τη διαδικασία απόκτησης του Κτήματος. Η βούλησή μας είναι αμετάκλητη και το λέμε ξεκάθαρα προς όλους: Η δημοτική αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο δημιούργησε τις προϋποθέσεις ώστε να αποκτήσει το Κτήμα Φιξ ο Δήμος. Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να το χαρούν οι δημότες μας. Να το περπατήσουν, να αθληθούν, να αναπνεύσουν το οξυγόνο του. Είμαστε αποφασισμένοι να αποδώσουμε το Κτήμα Φιξ στο Ηράκλειο με κάθε τρόπο, με σεβασμό τους δημότες μας αλλά και στις επόμενες γενιές. Είναι μια πράξη δικαίωσης της επιθυμίας των Ηρακλειωτών και βελτίωσης της ποιότητας ζωής για όλους μας!».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet