Φασιστική επίθεση στην εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ στην πλατεία ΗΣΑΠ στο Ηράκλειο
ΚΕΕΡΦΑ
Κοινωνία

Φασιστική επίθεση στην εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ στην πλατεία ΗΣΑΠ στο Ηράκλειο

Η Κόκκινη Ρωγμή καταγγέλλει επίθεση ομάδας «φασιστών τραμπούκων στην εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή) στην πλατεία ΗΣΑΠ στο Ηράκλειο, το απόγευμα της Κυριακής 3 Οκτωβρίου, για τον ένα χρόνο από την καταδίκη της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής και με ομιλητές δημοτικούς συμβούλους, πρόσφυγες μαθητές και εργαζόμενους.

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της ΚΕΕΡΦΑ, ομάδα κρανοφόρων επιτέθηκαν στους παρευρισκόμενους, ενώ σε βίντεο που δημοσίευσε η οργάνωση στη σελίδα της φαίνεται ομάδα ατόμων που φορούν κράνη να επιτίθενται σε άτομα που ήταν συγκεντρωμένα στο σημείο.

«Η στρατιωτικού τύπου καταδρομική επίθεση, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 4 μελών της ΚΕΕΡΦΑ, που μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στον “Ευαγγελισμό”, εκτυλίχτηκε με την πλήρη ανοχή και την κάλυψη της Αστυνομίας» όπως καταγγέλλει η Κόκκινη Ρωγμή και προσθέτει: «Όπως δήλωσε ο τοπικός διοικητής της ΕΛ.ΑΣ., όταν η αστυνομία εμφανίστηκε μετά την επίθεση, “είχε άνωθεν εντολή να παρακολουθεί διακριτικά δύο τετράγωνα μακριά της πλατείας”. Ο κόσμος κυνήγησε τους φασίστες στα στενά και στη συνέχεια μαζικοποίησε με την παρουσία του την εκδήλωση.

»Λίγες ώρες πριν, φασιστική συμμορία επιτέθηκε και τραυμάτισε μέλη της ΚΝΕ που έκαναν πολιτική εξόρμηση στην πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη της Θεσσαλονίκης. Ήταν συνέχεια των φασιστικών προκλήσεων των προηγούμενων ημερών στη Σταυρούπολη.

»Αυτές οι επιθέσεις δεν είναι μεμονωμένα επεισόδια. Έναν χρόνο μετά την ιστορική νίκη του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος τα υπολείμματα της ναζιστικής συμμορίας και οι επίγονοί της προσπαθούν να δηλώσουν ότι είναι ακόμα εδώ.

»Έχουν αυτό το θράσος γιατί η κυβέρνηση της Ν.Δ. τους στρώνει τον δρόμο και τους κλείνει το μάτι. Με τον ρατσισμό ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τον φράκτη του Έβρου και τις επαναπροωθήσεις του Λιμενικού, την πολιτική της καταστολής, της φτώχειας και του σεξισμού. Με την κάλυψη του Μπογδάνου που στοχοποιεί νήπια προσφυγόπουλα, με την υπουργοποίηση των “μεταφασιστών” του ΛΑΟΣ, κάνοντας ανοίγματα στην ακροδεξιά την ίδια στιγμή, μαζί με τα φιλικά της ΜΜΕ, νεκρανασταίνει την αντιδραστική θεωρία των “δύο άκρων”, δίνοντας συγχωροχάρτι στις φασιστικές συμμορίες.

»Οι φασιστικές επιθέσεις δεν μας τρομάζουν, μας εξοργίζουν. Με τους αγώνες μας στείλαμε την ηγεσία των ναζί στη φυλακή. Αυτούς τους αγώνες στη γειτονιά μας, στο Ηράκλειο, τους ξέρουμε πολύ καλά γιατί τους δίνουμε από τη πρώτη στιγμή της εμφάνισης των νεοναζί. Θα τους κλιμακώσουμε για να ξηλώσουμε την κυβερνητική πολιτική των αντεργατικών επιθέσεων, της φτώχειας, του ρατσισμού και του σεξισμού που στρώνει τον δρόμο στους φασίστες.

»Καλούμε όλες και όλους να συμμετέχουν μαζικά στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο την Δευτέρα 4 Οκτώβρη στις 7μ.μ. στη πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου και το Σάββατο 9 Οκτώβρη, στις 3μ.μ. στην Ομόνοια».

Καταδίκη της επίθεσης από Ηράκλειο Μαζί και Οργάνωσης Ηρακλείου-Μεταμόρφωσης της Λαϊκής Ενότητας

Ανακοινώσεις με τις οποίες καταδικάζουν την επίθεση εξέδωσαν η δημοτική παράταξη Ηράκλειο Μαζί, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Παπαδημητρίου και η Οργάνωση Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης της Λαϊκής Ενότητας.

Η παράταξη Ηράκλειο Μαζί αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Όλοι οι δημοκρατικοί άνθρωποι του Ηρακλείου Αττικής καταδικάζουμε την επίθεση φασιστικής ομάδας σε σημερινή εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ, στην πλατεία της πόλης μας. Το δικαίωμα όλων στην πολιτική δράση δεν τίθεται σε καμία περίπτωση υπό την κρίση οργανωμένων ομάδων, που ασκούν βία για για να φιμώσουν την αντίθετη άποψη. Το Ηράκλειο είναι και θα παραμείνει δημοκρατική πόλη. Δεν πρόκειται να ανεχτεί τη βία και την τρομοκρατία. Η Δημοκρατία δεν πτοείται!».

Από την πλευρά της η Οργάνωση της ΛΑ.Ε. σημειώνει:

«Η Οργάνωση Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε.) καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη φασιστική επίθεση ομάδας παρακρατικών, στην αποψινή εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ, στην κεντρική πλατεία του Ηρακλείου. Η επίθεση αυτή έγινε με την ανοχή της αστυνομίας, η οποία εμφανίστηκε με χαρακτηριστική καθυστέρηση. Eίναι σε συνέχεια των αντιστοίχων στη Θεσσαλονίκη και αναδεικνύει τις βαρύτατες κυβερνητικές ευθύνες για την ανοχή που δείχνει στις φασιστικές συμμορίες.

»Καλούμε κάθε δημοκράτη, κάθε προοδευτικό άνθρωπο να καταδικάσει αυτές τις πρακτικές, να απαιτήσει την παραδειγματική τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών. Το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να αποτελέσει φραγμό στα σχέδια του φασισμού, αλλά και όσων θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις συμμορίες για να καταστείλουν τις διεκδικήσεις του λαού. Τώρα, περισσότερο από ποτέ είναι η ώρα της ενότητας όλων των δημοκρατικών ανθρώπων».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet