Χιλιάδες κόσμου ξεφάντωσε στο Ηρακλειώτικο Καρναβάλι
Κοινωνία

Χιλιάδες κόσμου ξεφάντωσε στο Ηρακλειώτικο Καρναβάλι

Κάθε προσδοκία σε κέφι, ζωντάνια και προσέλευση κόσμου ξεπέρασε το Ηρακλειώτικο Καρναβάλι το οποίο, για πρώτη φορά σε τέτοιο μέγεθος, διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Περί τους 2.000 καρναβαλιστές παρέλασαν επί της οδού Πρασίνου Λόφου μέχρι το κέντρο της πόλης, συνοδεύοντας τα 7 άρματα του Καρναβαλιού. Χιλιάδες θεατές στάθηκαν κατά μήκος της διαδρομής για να γίνουν στο τέλος όλοι μαζί μια γιορτή, να στήσουν ένα μεγάλο ξεφάντωμα στην κεντρική πλατεία, με τις παραδοσιακές νότες της συναυλίας της Στέλλας Κονιτοπούλου και του Βαγγέλη Δούβαλη.

Παιδικοί σταθμοί, σχολεία, σύλλογοι, φορείς, αλλά και ομάδες Ηρακλειωτών, σχημάτισαν έξυπνα, χιουμοριστικά αλλά και επίκαιρα γκρουπ… μασκαράδων για να βάλουν την πόλη σε αποκριάτικο κλίμα και να διατηρήσουν τον ρυθμό που είχαν δώσει στο ξεκίνημα της παρέλασης οι μικροί χορευτές του Συλλόγου Πρωτοπορία και οι μαζορέτες.

Κατά σειρά παρέλασαν: οι Δημοτικοί Παιδικοί σταθμοί ως «Γατάκια», το 3ο Δημοτικό Σχολείο με θέμα «Disney», το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού με θέμα «Άσπρο – Μαύρο», τα Νηπιαγωγεία ΜΑΝΕΣΗ με θέμα «Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο», το 5ο Νηπιαγωγείο και το 6ο Δημοτικό Σχολείο ως «Κοκκινοσκουφίτσες – Λύκοι», το 2ο Δημοτικό Σχολείο με θέμα «Κόκκινη Κλωστή Δεμένη», ο Σύλλογος ΙΩΝΕΣ ως «Rocky», η Σχολή Ξένων Γλωσσών ΣΑΠΑΝΑ με θέμα «Χρώμα στην Ζωή», το 1ο Δημοτικό Σχολείο «Με τρέλα και χρωματιστή κορδέλα», ο Παιδικός Σταθμός CASTELLINO με θέμα «Γαϊτανάκι της Ελπίδας», το 6ο Δημοτικό Σχολείο ως «Σκιάχτρα», οι Ακαδημίες Ποδοσφαίρου Δήμου οι «Μπαλαδόροι, της νέας γενιάς», το 14o Δημοτικό Σχολείο ως «Καπακο-ανθρωπάκια», ο Σύνδεσμος Κρητών Ηρακλείου Αττικής με θέμα «Ανακύκλωση», το 13ο Δημοτικό Σχολείο ως «Τηγανιτά αυγά», το 4ο Δημοτικό Σχολείο έβαλε «Φωτιά στα μπατζάκια μας», το 1ο Γυμνάσιο έπαθε «Κρίση στην παιδεία», τα ΚΑΠΗ Δήμου Ηρακλείου Αττικής με τον εμπνευσμένο τίτλο «DesΚΑΠΗtos», το Pet Rescue Δήμου Ηρακλείου Αττικής ως «Αδεσποτάκια», μια ομάδα Ηρακλειωτών με θέμα «Περιβαλλοντικό Τέλος, Σακούλες», το 12ο Δημοτικό Σχολείο ως «Κουβανέζοι», ο Χορευτικός όμιλος ΜΟΛΥΒΟΣ με θέμα «Γοργόνες και μάγκες» και ο Σύλλογος Αρκάδων Ηρακλείου Αττικής «Μια χαρούμενη παρέα»…

Η καρναβαλική παρέλαση έκλεισε με παραδοσιακό δρώμενο της Άμφισσας από τον Σύλλογο Ρουμελιωτών Ηρακλείου Αττικής.

«Όλος ο Δήμος, σύλλογοι, φορείς δουλέψαμε ακούραστα και με μεράκι για να δικαιώσουμε τις προσδοκίες των κατοίκων της πόλης, οι οποίοι, από την ανακοίνωση κιόλας της πρόθεσής μας να διοργανώσουμε φέτος το Ηρακλειώτικο Καρναβάλι, αγκάλιασαν αυτή την πρωτοβουλία. Περιμέναμε, λοιπόν, να είμαστε πολλοί. Αυτό που έγινε όμως ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη, κάθε αισιόδοξο σενάριο. Η χαρά του κόσμου που συμμετείχε και παρακολούθησε το Καρναβάλι μας οδηγεί, του χρόνου, να πάμε ακόμα πιο δυνατά, να βάλουμε το Ηράκλειο στον χάρτη με τα σημεία ορόσημα των Αποκριών στην χώρα», είπε στο μήνυμά της η αντιδήμαρχος Δέσποινα Αϊβατζίδου-Ποριώτου.

Νίκος Μπάμπαλος: Ένας νέος θεσμός του κεφιού, της χαράς, της ελπίδας γεννήθηκε

Για την εκκίνηση ενός νέου θεσμού που φέρνει κέφι, χαρά και ελπίδα στην πόλη έκανε λόγο, στον χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος:

«Ξεκινά, όχι από εμάς, τη νέα δημοτική Αρχή της πόλης που το εμπνευστήκαμε και το υλοποιήσαμε, αλλά από όλους εσάς. Τους μικρούς, τους μεγάλους, τους φορείς, τους συλλόγους, τους απλούς πολίτες που, με το μεράκι και την καλή σας διάθεση, αποδεικνύετε ότι μπορούμε να πάμε κόντρα στη μιζέρια και στα συνηθισμένα. Κλείνουμε το μάτι σε όσους μας θέλουν πιεσμένους και απαισιόδοξους. Για όλη την Ελλάδα, οι Απόκριες και οι Καρναβαλικές γιορτές ήταν πάντα μία νότα χαράς και προσμονής για το καλύτερο. Από φέτος, είναι και για την πόλη μας, το Ηράκλειο, ένας νέος θεσμός που εύχομαι να γιορτάσει πολλά χρόνια ζωής και να ανοίγει πάντα νέους και ξεχωριστούς ορίζοντες».

Και τώρα… Κούλουμα στον Πράσινο Λόφο

Επόμενο αποκριάτικο ραντεβού στο Ηράκλειο Αττικής την Καθαρά Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου: Κούλουμα με σαρακοστιανά εδέσματα, κρασί, μουσική, χορό και παιδικό πρόγραμμα στον Πράσινο Λόφο, από το πρωί και όσο… αντέξουμε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet