Παιδικές Λέσχες Ανάγνωσης στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής
Κοινωνία

Παιδικές Λέσχες Ανάγνωσης στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Το τμήμα της Βιβλιοθήκης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, στην προσπάθειά του να φέρει τα παιδιά πιο κοντά στην ουσιαστική ανάγνωση, λειτουργεί τις «Παιδικές Λέσχες Ανάγνωσης» για τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και για όλες τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου.

Οι Λέσχες λειτουργούν από τον Μάιο του 2013 (αρχικά πιλοτικά και σταδιακά σε πλήρη λειτουργία) και συνεχίζονται και τη φετινή σχολική περίοδο.

Μετά από μία επιτυχημένη χρονιά συνεχίζει τη λειτουργία και της Λέσχης Ανάγνωσης για παιδιά του Γυμνασίου (13-15 ετών), από τον Νοέμβριο του 2016 και απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε κάθε ενδιαφερόμενο μαθητή. Τον συντονισμό θα αναλάβει η εθελόντρια εκπαιδευτικός Μαρία Βαγιάκου.

Σκοπός της δράσης είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με ένα βαθύτερο τρόπο ανάγνωσης, να αναπτύξουν τη φιλαναγνωσία τους και να συζητήσουν μέσα από κατάλληλα βιβλία «οδηγούς» θέματα που τα απασχολούν και τα προβληματίζουν.

Οι συναντήσεις θα περιλαμβάνουν ομαδική ανάγνωση τμημάτων του βιβλίου, συζήτηση και επεξεργασία πάνω στα κύρια θέματα που θίγονται στο βιβλίο, καθώς και σχετικά παιχνίδια ή άλλες δραστηριότητες (π.χ. ζωγραφική/εικονογράφηση του βιβλίου, δραματοποίηση, προβολή ταινίας, μουσική, επίσκεψη σε χώρο σχετικό με το θέμα, πρόσκληση του συγγραφέα κ.ά.). Η επιλογή των θεμάτων και των βιβλίων θα γίνεται με βάση τις προτιμήσεις και τις ανάγκες των παιδιών.

Η δράση θα πραγματοποιείται την 4η Τετάρτη κάθε μήνα (με έναρξη 23 Νοεμβρίου) από τις 18:00 έως τις 19:00. Εάν υπάρχει δυσκολία ως προς το προτεινόμενο ωράριο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το δηλώσουν στη Γραμματεία της Βιβλιοθήκης.

Οι εγγραφές για τις Λέσχες και τις ώρες προτίμησης θα γίνονται τις ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης στη Γραμματεία (Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00 – 15:00 και Δευτέρα και Τετάρτη 17:00 – 20:00), τηλεφωνικά στον αριθμό τηλεφώνου 210 2826276 ή ηλεκτρονικά στο e-mail [email protected] έως την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016 και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένων θέσεων.

Βιβλιοθήκη Δήμου Ηρακλείου Αττικής: Κουντουριώτου 18Α & Νεότητος, τηλ. 210 2826276 & 210 2856837, www.facebook.com/iraklioattikislibrary, twitter.com/Library_Iraklio.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet