Τη μνήμη πολιτών που προσέφεραν στην πόλη τιμά ο Δήμος Ηρακλείου
Κοινωνία

Τη μνήμη πολιτών που προσέφεραν στην πόλη τιμά ο Δήμος Ηρακλείου

Τη μνήμη των Ηρακλειωτών που είτε με την πολιτική τους προσφορά, είτε με τη διάθεση της προσωπικής τους περιουσίας, βοήθησαν και ενίσχυσαν την πόλη και τους κατοίκους της, τιμά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Στην τελευταία συνεδρίασή του, έπειτα από εισήγηση της δημοτικής Αρχής, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης ομόθυμα αποφάσισε τη διάθεση τιμητικού τάφου για κάθε έναν από τους θανόντες Κωνσταντίνο Δανιγγέλη και Παντελή Δεκάντιο για τα κληροδοτήματα που άφησαν στον Δήμο, αλλά και τον, επί δύο τετραετίες, πρώην δήμαρχο της πόλης, Γιώργο Ηλιακόπουλο.

«Για την προσφορά του Γιώργου Ηλιακόπουλου στο Ηράκλειο δεν χρειάζεται να χρησιμοποιηθούν λόγια. Μία βόλτα στην πόλη και κανείς μπορεί να δει πολλά από εκείνα που ο αείμνηστος δήμαρχος είτε υλοποίησε, είτε ξεκίνησε», σχολιάζει ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Όσον αφορά τους Παντελή Δεκάντιο και Κωνσταντίνο Δανιγγέλη, η απόφασή τους να διαθέσουν μέρος ή όλον της κληρονομιάς τους στον Δήμο καθόρισαν την ανάπτυξη των υποδομών της πόλης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το κληροδότημα του Δανιγγέλη στο Άνω Ψαλίδι όπου κατασκευάστηκε και -σε λίγες ημέρες- εγκαινιάζεται ένας νέος βρεφονηπιακός σταθμός του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet