Νέα πιάτσα ταξί στον σταθμό του Προαστιακού επί της Λ. Ηρακλείου
Κοινωνία

Νέα πιάτσα ταξί στον σταθμό του Προαστιακού επί της Λ. Ηρακλείου

Σε εφαρμογή τέθηκε η νέα πιάτσα ταξί στον τοπικό σταθμό του Προαστιακού, επί της Λεωφόρου Ηρακλείου, στη διασταύρωση με την Αττική Οδό, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, σε συνεργασία με το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί (ΣΑΤΑ). Η νέα πιάτσα θα εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό που χρησιμοποιεί τον Προαστιακό για τις μετακινήσεις του, αλλά και την ευρύτερη περιοχή (Παλαιό Ηράκλειο κτλ).

Με αυτόν τον τρόπο, γίνονται δύο οι οργανωμένοι χώροι αναμονής και επιβίβασης που οι οδηγοί ταξί και οι πολίτες έχουν στη διάθεσή τους στο Ηράκλειο, στα πλέον κομβικά σημεία της πόλης: στην κεντρική πλατεία, επί της οδού Ναρκίσσων και, τώρα πια, στον κόμβο της Λεωφόρου Ηρακλείου με την Αττική Οδό, θέση η οποία θα αποκτήσει τα επόμενα χρόνια επιπλέον δυναμική με την ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης της Λεωφόρου σε έναν σύγχρονο και λειτουργικό αστικό δρόμο.

«Η ίδρυση της νέας πιάτσας έρχεται να ικανοποιήσει, συν τοις άλλοις, και το σχετικό αίτημα των οδηγών ταξί -ιδιαίτερα των Ηρακλειωτών- οι οποίοι, πρέπει να τονισθεί, έχουν κατανοήσει την προσπάθεια που κάνει η νέα δημοτική Αρχή για την αναβάθμιση τόσο της προσβασιμότητας, όσο και των μετακινήσεων στην πόλη. Για αυτόν τον λόγο, άλλωστε, αποδέχθηκαν τη μεταφορά της πιάτσας σε διαφορετικό δρόμο της κεντρικής πλατείας του Ηρακλείου, δίνοντας στο… πράσινο τις θέσεις που κατείχαν στην παλιά, προκειμένου να διευκολυνθεί η κυκλοφορία των πεζών», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet