Κάλεσμα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για τον καθαρισμό των οικοπέδων
Κοινωνία

Κάλεσμα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για τον καθαρισμό των οικοπέδων

Εν όψει της αντιπυρικής περιόδου -από 1η Μαΐου έως 31η Οκτωβρίου- ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής υπενθυμίζει στους κατοίκους και τους επαγγελματίες της πόλης την υποχρέωση όλων μας να καθαρίσουμε οικόπεδα και ακάλυπτους χώρους που έχουμε στην ιδιοκτησία μας, προκειμένου να αποφύγουμε κινδύνους πυρκαγιάς.

Σημειώνεται, ότι η παραπάνω δράση είναι υποχρεωτική σύμφωνα με την υπ’ αρ. 4/2012 Πυροσβεστική διάταξη (ΦΕΚ 1346/25-04-2012 Τεύχος Β), η οποία ορίζει ότι: «οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, υποχρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση τους, την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, καθώς και στη λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου που αποβλέπει στην αποφυγή αιτίων και τη μείωση του κινδύνου από πυρκαγιά».

Στην απευκταία περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων, θα πρέπει να ισχύσουν και να εφαρμόζονται οι διοικητικές και ποινικές κυρώσεις του άρθρου 94 παρ. 1 περ. 26 εδαφ. β’ του Ν. 3852/2010 «Καλλικράτης» και οι παραβάτες να τιμωρηθούν σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.

Παράλληλα, η παράλειψη της υποχρέωσης καθαρισμού οικοπέδων συνεπάγεται και τον καταλογισμό της δαπάνης καθαρισμού τους.

Ωστόσο, στην ανακοίνωσή του, ο Δήμος δεν παραμένει στην τυπική αναφορά της συγκεκριμένης υποχρέωσης, αλλά προσθέτει:

«Στη διατήρηση της εικόνας της πόλης μας, συμβάλλουμε όλοι. Άρα, μετά τον καθαρισμό θα πρέπει δικά μας μέσα να απομακρύνουμε τα υπολείμματα πρασίνου χωρίς να τα τοποθετούμε σε πεζοδρόμια, δρόμους κ.λπ.

Ευελπιστούμε στην κατανόηση και στη συνεργασία των Ηρακλειωτών ώστε να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Περισσότερες πληροφορίες στο Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου Αττικής στο τηλέφωνο 210 2830374

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet