Δημοπρατήθηκε το έργο πεζοδρόμησης της οδού Αριστοτέλους στην Καναπίτσα
Ποιότητα Ζωής

Δημοπρατήθηκε το έργο πεζοδρόμησης της οδού Αριστοτέλους στην Καναπίτσα

Νέο πεζόδρομο, πλατεία και παιδική χαρά αποκτά η περιοχή της Καναπίτσας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, καθώς δημοπρατήθηκε το έργο επί της οδού Αριστοτέλους το οποίο προωθούσε η δημοτική Αρχή.

Πρόκειται, όπως τονίζει ο Δήμος, για ένα έργο που η γειτονιά της Καναπίτσας περίμενε για χρόνια και το οποίο γίνεται πραγματικότητα. Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ολοκλήρωσε με επιτυχία τη δημοπράτηση της εργολαβίας για τη μετατροπή της οδού Αριστοτέλους σε πεζόδρομο –από τη διασταύρωση της οδού Μενελάου ως την οδό Σωκράτους– και για την, παράλληλη, δημιουργία πλατείας και παιδικής χαράς στη συμβολή με την οδό Μενελάου. Με την ολοκλήρωση της παρέμβασης, η οποία θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα, δημιουργείται ένας ενιαίος, χώρος πρασίνου και περιπάτου στην Καναπίτσα, αφού ο πεζόδρομος θα ενώσει την καινούργια πλατεία και τη νέα παιδική χαρά με την υφιστάμενη παιδική χαρά της οδού Χλόης.

Όπως σημειώνει ο Δήμος, ο συγκεκριμένος σχεδιασμός έχει αποτυπωθεί στο σχέδιο πόλης και έχει προβλεφθεί (ακόμα και σε ΦΕΚ) εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες, χωρίς όμως να έχει υλοποιηθεί. Η νέα δημοτική Αρχή της πόλης άνοιξε και πάλι την υπόθεση, συνέταξε τη μελέτη του έργου, ολοκλήρωσε τον διαγωνισμό δημοπράτησης της εργολαβίας και, έτσι, όπως τονίζει ο Δήμος, είναι πλέον όλα έτοιμα για να μπει μπροστά μια ακόμα παρέμβαση που θα αναβαθμίσει περαιτέρω και την εικόνα και τη λειτουργικότητα της Καναπίτσας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet