Εθελοντές και πολίτες ομόρφυναν την κεντρική πλατεία Ηρακλείου Αττικής
Ποιότητα Ζωής

Εθελοντές και πολίτες ομόρφυναν την κεντρική πλατεία Ηρακλείου Αττικής

Την Κυριακή στις 2 Απριλίου 2017, από τις 9:30 έως τις 14:30 μ.μ, το Σώμα Εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου Αττικής πραγματοποίησε καθαριότητα και καλλωπισμό της κεντρικής πλατείας του Δήμου (πλατεία Κολοκοτρώνη, ΗΣΑΠ) με παράλληλες ενημερωτικές δράσεις και δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με τη διατήρηση των κοινόχρηστων χώρων καθαρών από απορρίμματα ανθρώπων και δεσποζόμενων ζώων.

Η εκδήλωση οργανώθηκε στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας «Let΄s do it Greece 2017».

Με τη συνεργασία και αρωγή της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του Δήμου και της εντεταλμένης συμβούλου ειδικών συνεργείων, κας Ζούρου, που παρείχαν στους εθελοντές υλικά καθαρισμού, μπογιές, πινέλα κ.λπ., οι εθελοντές με κέφι και ενθουσιασμό φρόντισαν και έβαψαν την πλατεία. Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών «Ορίζοντες» με τους μαθητές τους ανέλαβαν και καθάρισαν την πλατεία Γιαννετάκη και όταν τελείωσαν κατέβηκαν με το πανό τους στην κεντρική πλατεία και ενώθηκαν με τους εθελοντές.

Παράλληλα, εθελοντές στην είσοδο της πλατείας μοίρασαν φυλλάδια σχετικά με την εκδήλωση και συνομίλησαν με τους διερχόμενους ενημερώνοντας, αλλά και ζητώντας τη γνώμη τους και τις ιδέες τους για τη βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών του Δήμου. Μαζί με τους εθελοντές ήταν και ο κτηνίατρος Μιχάλης Μάντακας, χορηγός της δράσης, ο οποίος συνομίλησε με δημότες, ζωόφιλους και μη, για θέματα υγείας και καθαριότητας των δεσποζόμενων ζώων.

Μέσα από τη δράση τους αυτή, οι εθελοντές προσπάθησαν να ενεργοποιήσουν την ατομική ευθύνη για καθαρές γειτονιές, ώστε το σύνθημα της δράσης «Let΄s Do It Greece» το οποίο είναι «Γίνε η αλλαγή που περιμένεις» να αποτελέσει στάση ζωής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet